luni, 5 aprilie 2021

Perna pentru gravide | Un Must Have

Bine v-am regăsit dragi mămici! Din momentul în care rămânem însărcinate corpul nostru trece printr-o mulțime de modificări în cele 9 luni. Dacă în primul trimestru m-am confruntat cu grețuri în al doilea au început durerile de spate și disconfortul legat de creșterea în greutate. Noaptea am început să am insomii și nu îmi găseam nici-o poziție în care să stau pentru a adormi puțin. 

M-am gândit intens să îmi achiziționez o pernă pentru gravide, însă fiind multe pe piață, de dimensiuni și forme diferite în cele din urmă am ales una de pe site-ul Bebelinulmeu. Și văzând că a fost alegerea nr 1 pe piața din Olanda și Germania în 2019 m-a bucurat mult. Ea a fost concepută special în această formă și dimensiune U ca sa ajute viitoarea mămică să aibă o circulație a sângelui bună și un somn odihnitor. Face parte din gama LAFEL, un brand polonez de produse pentru graviduțe si bebeluși.


Din aceeași gamă mai găsim și perne pentru alăptat, protecții împletite pentru pătuț ( și mă gândesc bine ca următoarea achiziție să fie aceasta ), babynest care îl consider foarte util, saci de dormit și hăinuțe. 

Care sunt avantajele achiziționării unei perne? 

- Recunosc, o folosesc de ceva timp și pot spune din experiență că după prima noapte am început să mă simt mult mai bine, să dorm chiar foarte mult timp, profund. Chiar dacă poate pare puțin uriașă avem încă loc toți în patul cel mare. Fetița doarme încă cu noi și deseori mai pune și ea noaptea capul pe pernuța moale cu pisici, iar ziua o împărțim adormind în ea. 

- Atenuează durerile care apar în zona spatelui și a picioarelor. Am avut zile când efectiv mă dureau și picioarele îngrozitor, acum nu mă mai confrunt cu problema asta. Cu siguranță și faptul că perna îmi asigură o poziție corectă pentru coloană. 

- Este din bumbac 100% iar umplutura este hipoalergenică, husa este detașabilă și ușor de curățat. 

- Îmbunătățește circulația sângelui. Este bine ca după a 20-a săptămână să o utilizați când burtica deja începe să crească deoarece dormitul pe spate produse o presiune mare asupra venei cave inferioare iar sângele numai circulă corespunzător. Se recomandă dormitul pe partea stângă.


O consider super versatilă, e mare și confortabilă, îți permite să stai într-o multitudine de poziții. Este ideală și atunci când citești sau te uiți la tv. Mă bucur foarte mult de alegerea aceasta și o consider un de mare ajutor în perioada aceasta. Pe tine mămică te-au ajutat sfaturile mele? 

20 de comentarii:

  1. Cred că te simți minunat stând pe această pernă ,foarte bună mai ales în această perioadă .Să o folosești cu mare drag și sarcină ușoară în continuare .

    RăspundețiȘtergere
  2. Pare o perna tare comoda pentru gravidute. Sa ai o sarcina usoara!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce faina este pernuta. Sarcina ușoară în continuare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am și eu o pernă pentru gravide și o folosesc în numeroase moduri, inclusiv pe post de masă de laptop! :)) Adevărul este că mi-a ameliorat durerile de rinichi cu care m-am confruntat la un moment dat. Dormeam cu ea înfășurată în jurul mijlocului...

    RăspundețiȘtergere
  5. Perna asta e buna oricui, nu numai gravidelor.

    RăspundețiȘtergere
  6. O astfel de perna cred ca mi-ar prinde bine si mie, chiar daca nu sunt gravida. :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Știu că este extrem de confortabilă și ajută mult ăn perioada de sarcină perna pentru gravide, nu este doar un moft.
    Naștere ușoară!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ei! Creste, creste burtica ta! Clar o astfel de perna iti este de ajutor!

    RăspundețiȘtergere
  9. Iti spun sincer ca nu stiam cat de utila este. In nici una din sarcini nu am folosit-o. Ma bucur ca am descoperit-o acum

    RăspundețiȘtergere