duminică, 20 iunie 2021

Manichiura impecabilă acasă | Ce folosesc eu?

Bine v-am regăsit dragilor! De foarte mulți ani eu îmi fac singură acasă manichiura, de ce? În primul rând mă relaxează și îmi place să experimentez, iar în al doilea rând este mult mai accesibil ca preț. În ultima perioadă sincer am apelat mai mult la manichiura semipermanentă pentru că unghiile mele mereu au fost fragile, dar am și alte recomandări pentru cele care doriți o manichiură simplă dar rezistentă. 

Manichiura simplă 

Aici am ales să vă prezint produsele brandului Catrice și Essence. Sunt de bună calitate, accesibile ca preț și găsiți la ei atât produse de machiaj cât și oje o mulțime. 

Catrice Iconails oferă un finisaj de gel lucios, în gamă veți găsi o multitudine de nuanțe, iar eu am ales Nude not Prude. Compoziția îmbogățită cu extract de açai hrănește unghiile, oferindu-le flexibilitate, hidratare și un aspect îngrijit.
Essence Shine Last & Go este un lac de unghii sub formă de gel și îl prefer pe acesta transparent ca bază deoarece are o rezistență îndelungată. Se usucă foarte rapid, e ușor de aplicat și strălucește frumos. 


Manichiura semipermanentă

Procedeul este unul mai complex, însă vă asigur că rezultatul va dura măcar 2 săptămâni, asta dacă nu vă plictisiți și faceți altul. Avem câțiva pași pe care trebuie să îi parcurgem, iar pentru oja semipermanentă am ales brandul Semilac

- Pilirea unghiilor: este necesară pentru a evita ruperea sau exfolierea lor, dar și pentru a le da forma dorită. Eu folosesc și un buffer iar așa lacul vechi este în totalitate curățat iar unghia este mată. 

- Urmează aplicarea unui primer, ce reprezintă stratul de bază, de regulă este incolor. Pe urmă vom aplica un Base Coat iar eu am luat unul în nuanță de nude. Vom pune unghiuțele în lampa Led apoi venim cu o culoare într-un strat bine întins și repetăm procedeul cu lampa. 

- Aplicarea unui Top Coat: este stratul final ce asigură protecție și rezistență. Puteți alege unul cu finisaj lucios sau mat. La sfârșit nu uita de cuticule și aplică un ulei nutritiv.Cam aceștia sunt pașii pentru o manchiură corectă, iar tu te vei bucura de unghiuțe îngrijite și sănătoase. O altă recomandare ar fi și ojele Opi cu siguranță la o următoare comandă pe Notino voi lua ceva potrivit verii, nuanțe mai vibrante și colorate. Tu cum preferi să îți faci manichiura?

7 comentarii:

 1. Eu alternez manichiura clasica cu cea semipermanenta. Dar niciuna nu prea-mi tine cu 2 copii si o multime de treburi casnice.

  RăspundețiȘtergere
 2. Am ales ca machiura sa o las in grija unei proesioniste, insa la pedichiura tot eu ma distrez. Asa ca ar fi cazul sa ma uit sa vad nuantele de pe site, ca tot zice ca vine vara si purtam si noi in sfarsit sandale :)))

  RăspundețiȘtergere
 3. Si eu imi fac manichiura si pedichiura acasa cu oja clasica. Am incercat si oja semipermanenta, insa unghiile mele cresc mult prea repede... :(

  RăspundețiȘtergere
 4. Prefer manichiura cu oje Am folosit si semi, dar acum m-am orientat spre oje Opi. Am si de la Essence cateva si sunt bune, imi plac. De la Catrice am un lac de unghii.

  RăspundețiȘtergere
 5. Eu nu reușesc să -mi fac singură manichiura și sunt și pretențioasă. :)
  Culorile și produsele prezentate sunt însă extrem de tentante și frumoase.
  Îmi place semi și culorile nude, dar și lacul protector.
  Mulțumesc pentru recomandări!

  RăspundețiȘtergere
 6. Cu semipermanenta îmi fac mereu manichiura. Pedichiura mi-o mai fac si simplă.

  RăspundețiȘtergere
 7. Si eu imi fac unghiile acasa cu oja semi. Imi place tare mult rezultatul si faptul ca rezista foarte bine in timp

  RăspundețiȘtergere