duminică, 5 august 2018

Mască hidratantă pentru tenul uscat

De obicei persoanele care au un ten uscat au o piele destul de fină, subţire şi care se irită foarte repede. Deoarece pe parcursul sarcinii m-am confruntat şi eu cu aşa ceva, m-am gândit ca astăzi să vă prezint o mască care să vă ajute. Măştile făcute în casă pe bază de miere, banane, sau gălbenuş de ou sunt cele mai eficiente. Tenul uscat are nevoie de o hidratare intesă de accea îţi propun o mască naturală şi foarte simplu de realizat.


Vei avea nevoie de două ingrediente:
- 1 linguriţă de miere
- 1 linguriţă de iaurt
Cele două produse se amestecă până se omogenizează, se aplică pe faţă şi se lasă să acţioneze timp de 20 min, după care se clăteşte cu apă călduţă, iar la final cu apă rece pentru a închide porii.
În acest timp te poţi relaxa, sau delecta cu o carte, un serial. Ce e fain la această mască e că se poate folosi cu succes pe timpul verii deoarece iaurtul este uşor răcoritor.

Beneficii

          Iaurtul hrăneşte organismul pe interior, dar face minuni şi la exterior la nivelul pielii. Elimină celulele moarte şi sporeşte procesul de regenerare a pielii, revitalizând totodată. De asemenea albeşte pielea tenului sau semnele lăsate de la coşuri.
          Mierea are efect antioxidant, tonifiant şi reparator. Previne apariţia ridurilor iar pielea este mult mai elastică şi strălucitoare.

Sper că v-am fost de folos, este important să folosim ingrediente cât mai naturale, să ştim să le combinăm corect, în funcţie de necesităţile noastre. Aştept să îmi spuneţi dacă aţi încerca-o sau dacă aţi încercat această mască deja! Pupicei:*

39 de comentarii:

  1. Pentru că tenul meu are tendința de a se usca doar în sezonul rece, abia atunci îmi hidratez și eu tenul mai intens, prin urmare aplic măști de față preparate în casa. În sezonul cald aplic o dată pe săptămână o mască de față cumpărată din comerț.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi plac mastile facute acasa din ingrediente naturale. Mai fac si eu cateodata si imi place rezultatul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Folosesc adesea măști pe bază de ingrediente naturale, cam tot ce am la îndemână. Sunt hrănitoare, ajută tenul și-l înfrumusețează, mai ales că nu putem ajunge mereu la salon :)

    RăspundețiȘtergere
  4. De obicei aplic masti de-a data din comert, cum sunt cele de la 7th Heaven. În schimb imi prepar mai mereu masti pentru par cu diverse ingrediente din bucatarie. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Hmm! Recunosc că sunt prea comodă să-mi prepar măști din ingrediente naturale, cu toate că beneficiile sunt multiple. Dar, mulțumită ideilor tale și profitând că sunt în concediu, posibil să reușesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu am incercat-o, dar sunt tentata, dacă iau în considerare ingredientele naturale.

    RăspundețiȘtergere
  7. O idee tare buna de masca. O sa o incerc si eu cu siguranta 💛

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu am încercat niciodată să prepar acasă o mască facială, însă folosesc măști din comerț. Vara le ador pe cele răcoritoare cu aloe și/sau castravete. Trebuie sa încerc și eu să prepar o mască facială acasă, să văd diferența

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte interesanta masca, am sa o notez ❤️

    RăspundețiȘtergere
  10. Super idee. O parte o pui pe fata si o parte o mananci!

    RăspundețiȘtergere
  11. Asteptam si variante pentru tenul mixt :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Cum timpul este foarte prețios și nici bugetul nu are loc mereu pentru ședințe la saloanele cosmetice, măștile făcute în casă sunt soluția salvatoare. În plus, ai siguranța ingredientelor naturale iar confortul de acasă are și el rolul lui.
    Mulțumim pentru rețetă!

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu am tenul mixt si prefer mastile din comert, cele facute in casa ar fi mult mai bune, dar nu mai am timp pentru ele.

    RăspundețiȘtergere
  14. Imi plac asa mult mastile astea home made,dar sunt atat de lenesa si prefer sa cumapr decat sa fac

    RăspundețiȘtergere
  15. Sunt posesoarea unui ten grăsuț. Ai o mască și pentru el?

    RăspundețiȘtergere
  16. Am sa incerc si eu aceasta masca, eu aplicam mierea simpla si apoi eram asa duuulce :))

    RăspundețiȘtergere
  17. Mi se pare extrem de interesanta combinatia. Eu n-am incerat-o pana acum

    RăspundețiȘtergere
  18. Eu am tenul mixt spre gras. Ce-i drept n-am folosit pana acum combinatia asta, dar mi-ar ploacea sa gasesc o masca home made si pentru tenul meu

    RăspundețiȘtergere
  19. Waw, ce simplu e de facut. Eu mereu am aplicat masti gata cumparate, si pe alea rar tare. :)))

    RăspundețiȘtergere
  20. Nu stiam de aceasta combinatie dintre iaurt si miere! Miere am mai folosit pt fata, dar iaurt Nu!

    RăspundețiȘtergere
  21. Eu am un ten mixt mai mult gras, Masti folosesc tot timpul insa din prea multa comoditate aleg pe cele gata facute din magazin

    RăspundețiȘtergere
  22. Si eu imi fac uneori masti din produse naturale, cred ca sunt mult mai sigure, din toate punctele de vedere.

    RăspundețiȘtergere