luni, 4 martie 2019

Mierea în alimentația copiilor

De curând am împlinit și noi un anișor, suntem fete mari, putem să mai diversificăm puțin alimentația, și să adăugăm câte ceva nou, iar astăzi vom vorbi despre miere. Cu siguranță ați auzit că aceasta ar fi interzisă copiilor sub un an, datorită faptului că poate cauza botulism. Fie adevărat sau nu, am așteptat până să o pot introduce, sporii acestei bacterii fiind inofensivi pentru copiii mai mari de un an și pentru adulți, intestinul  fiind suficient de matur ca microorganismele de acolo să împiedice înmulțirea bacteriei.
Fetița mea este extrem de încântată de ceiuțul cu miere, întinzând mereu cana să o reumplu, fapt ce mă bucură, deoarece până acum nu a fost mare consumatoare de ceaiuri, doar apă.


Beneficiile mierii la copii
  • Mierea are o mulțime de beneficii pentru sănătatea copiilor, contribuind și la creșterea și dezvoltarea părului, și la o piele fină și strălucitoare. Conține minerale și vitamine, cum ar fi: fierul, calciu, fosfor, proteine, aminoacizi, vitamine din complexul B. 
  • Se poate administra și dacă copilul se confruntă cu tuse, durere în gât, deoarece are efect calmant și e de mare ajutor atunci când copilul răcește. ( dar și în cazul adulților evident ).
  • Mierea îmbunătățește sistemul imunitar, e și ușor digerabilă și un rapid energizant natural.
  • Mulți copii se confruntă cu scăderea poftei de mâncare, așa că ea te va ajuta să stimulezi apetitul. Cel mai indicat este să îi dați pe zi între 1-4 lingurițe ( 1-ani ), 4-6 lingurițe ( 3-6 ani ), 8 lingurițe zilnic ( peste 6 ani ).

Cum știm care este cea mai bună miere pentru copii?

Toată familia noastră folosește miere de la Apidava, deoarece este de calitate superioară, 100% pură,  iar pentru copilul meu aleg ceea ce este mai bun! Atenție de unde cumpărați deoarece nu toți sunt de încredere. Cea polifloră este recomandată de specialiști și considerată una de tip terapeutic.
Culoarea ne poate indica dacă ea este bună sau falsificată, cât și ambalarea și etichetarea produsului.
Cum o puteți testa? Foarte simplu, mierea autentică nu se dizolvă imediat dacă este pusă într-un pahar cu apă, ea se va duce întâi la fund. Cea falsificată se va dizolva imediat și nu se va depunde.


Atâta timp cât mierea este curată, cât albinele nu au suferit tratamente cu antibiotice, ea ar trebui să fie în regulă. Mierea la pliculeț de la Apidava Roua Florilor este ideală pentru îndulcirea ceaiului, a lăpticului sau cafelelor ( pentru adulți ), iar porționarea este perfectă, putând o lua cu tine în geantă, la școală, facultate, servici. Cu siguranță veți beneficia de o doza plină de energie!

Cum vi se pare dozarea acestor pliculețe de la Apidava?
Folosiți miere în ceai sau cafea?

25 de comentarii:

  1. Foarte utile și practice aceste plicutele, în special în călătorii sau la birou. În general, nu obișnuiesc sa îndulcesc cafeaua sau ceaiul, însă consum mierea în alte preparate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mierea este alimentul meu preferat. Niciodată nu a lipsit din casa :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi plac plicurile cu miere, nu am cumparat niciodata, dar le primeam la restaurant cand comandam ceai. Nici eu nu i-am dat miere lui bebe pana la 1 an. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Mierea este un aliment sănătos și cred că nu ar trebui să lipsească din alimentația nimănui. Are beneficii extraordinare și la noi se găsește la prețuri destul de bune.

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi anisori! Si eu am asteptat pana la 2 ani sa ii dau miere. Am incercat sa o tin departe de tot ce e dulce, insa recupereaza acum! Isi pune singura in ceai cu ursuletul de la Apidava

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu am inceput sa-i dau foarte multa miere in ultimul timp fetitei mele si ma bucur ca o accepta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu am copii, așa că toate jumătățile ajung la mine. :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Cine nu iubeste ceaiurile cu miere?! Nu stiam ca nu e indicate sa le dai micutilor dub un an miere. Am aflat un lucru nou de la tine 😁

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu ceaiul îl beau numai cu miere sau lămâie, nu folosesc deloc zahăr.

    RăspundețiȘtergere
  10. ceaiul si cafeaua nu le beau indulcite, dar folosesc mierea in prajituri sau la glazuri, chiar ies niste chestii tare faine.

    RăspundețiȘtergere
  11. Trebuie să încerc si eu acest brand. De obicei mierea pe care o folosesc vine direct din stup :))

    RăspundețiȘtergere
  12. Si eu abia am asteptat sa faca piciul un an ca sa ii introduc mierea in alimentatie. Este foarte sanatoasa pentru dezvoltarea lor armonioasa.

    RăspundețiȘtergere
  13. Si eu folosesc mierea la pliculet , imi place si in cafea dar si in ceai

    RăspundețiȘtergere
  14. Foarte utile sfaturile. ^_^ Sistemul imunitar se întărește cu ajutorul mierii și a altor produse apicole. 😘

    RăspundețiȘtergere
  15. Sunt si eu adepta mierii si incerc sa o introduc in cat mai multe retete.

    RăspundețiȘtergere