sâmbătă, 21 martie 2020

Cartemma- Pachet de suflet pentru mame

Mereu am iubit să citesc, să îmi îmbogățesc vocabularul și să mă deconectez cu o carte bună. Făceam asta foarte des mai ales când eram însărcinată dar și acum de când fetița a crescut și a început să înțeleagă mult mai multe. Deși are doar 2 anișori, parcă s-a născut cu creionul în mână, adoră să coloreze, să răsfoiască cărți sau să asculte povești, cred că a învățat de la mine, fiind și educatoare.

Recent în colecția și sufletul meu aș putea spune au intrat două cărți absolut minunate de la Editura Cartemma. Recunosc, recent aflasem de ei și chiar mă gândeam să comand cărți de povești deoarece au și ilustrații minunate, ce cu siguranță îi fascinează pe copii, dar și pe mine ca adult.
Cărțile achiziționate sunt practic un set, recomandat mămicilor și viitoarelor mămici, în prima fiind vorba despre "Viață", iar în a doua despre "Mama".


Viața...cartea scrisă de Valentina Rizii este una simplistă și foarte ușor de citit, însă îți dă și de gândit. Viața este o călătorie minunată, plină de necunoscut, în căutarea unui sens, se naște și renaște înăuntrul fiecăruia din noi.


"Dar înainte ca totul să aibă un început, înăuntrul unui pântec,
Există cineva care nu își pune întrebări,
Și totuși are toate răspunsurile".


Mama...această carte este fascinantă, este o carte cu subiecte sensibile, delicate și m-am regăsit în cam tot ceea ce am citit. Fiecare pagină vine cu un citat și o ilustrație.  Mi-am dat seama că mamele sunt niște comori, la fel și copilașii.


Dar mama cine este? Este cea care dă viață, cea care e alături de tine mereu, este ca un scut pentru copilul ei, ea te sărută, ea te ceartă, este un izvor de răbdare, brațul în care îți găsești alinarea, o făptură minunată. Această carte îți deschide ochii, doar o mamă știe ce e mai bun pentru puiul ei, iar un subiect care m-a atins este cel legat de alăptare.


"Doamnă, acoperiți-vă! E jenant!"
"Laptele e un moft, lasă-l să plângă!"
"Dă-i un supliment cu biberonul! Nu se satură cu laptele tău!"

Dar... "Când tu te hrănești în brațele mele, totul încetează, știu că e bine..", extrem de frumos spus. 
Numeroase subiecte de dragoste, legătură, nevoie, așteptare sau dor.  Merită cu tot dragul să o citiți.Cărțile de la Editura Cartemma trebuie să se regăsească în biblioteca fiecăruia. Ele ne deschid multe orizonturi, îți dezvoltă capacitatea de a socializa și credeți-mă că sunt mult mai bune ca filmele. Mai ales că în aceste zile trebuie să stăm în casă, ocazia este ideală de a citi, de a-ți ocupa timpul cu ceva prețios. 
Sunt curioasă cum vi se par cele două cărți? Ce citiți în momentul de față?23 de comentarii:

 1. Cred că sunt foarte frumoase și interesante aceste cărți ,eu recunosc că în ultima vreme nu prea am mai avut timp de citit ,fiind la curte am foarte multă treabă acuma in grădină ,cu răsăditul,plantatul ,semănatul legumelor și în solare ,dar o să mă revanșez când este vreme ploioasă și nu pot munci în grădină .Mulțumim pentru recomandări draga mea ,chiar mi-aș dori să le citesc !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. te cred :* multumesc si eu, seara poti sa iti faci putin timp poate:*

   Ștergere
 2. Foarte drăguțe aceste cărți ,ar trebui sa le citim și noi.

  RăspundețiȘtergere
 3. Mi-ar plăcea să le citesc,par interesante

  RăspundețiȘtergere
 4. Foarte dragute si interesante cartile !

  RăspundețiȘtergere
 5. Ce cărticele drăguțe și frumoase! Am o prietenă care a născut recent, le voi căuta și i le voi dărui.

  RăspundețiȘtergere
 6. Nu am nimic de la ei, dar imi plac cartile propuse de tine.

  RăspundețiȘtergere
 7. eu zic ca pe mame le atinge la corason :D noi, astea mai insensibile... preferam alte genuri

  RăspundețiȘtergere
 8. Tare ma oftic ca băiețelul meu nu are răbdare sa ii citesc. Sta la o pagina doua apoi își găsește de lucru. Este ca un titirez toată ziua.

  RăspundețiȘtergere
 9. Foarte frumoase cărticelele!
  Și mie îmi place să citesc de când am învățat să citesc. Sper ca tot mai mulți copii sa se îndrepte către cărți și citit.
  Am reținut titlurile, voi căuta și eu cărțile prezentate.
  Mulțumesc!

  RăspundețiȘtergere
 10. Foarte potrivite pentru copii si nepoti!

  RăspundețiȘtergere
 11. Sunt foarte interesante aceste carti. Am sa le caut sa i le iau si Cristinutei mele

  RăspundețiȘtergere
 12. Cartile de la Cartemma sunt minunate. Au ilustratii superbe si mesaje si mai si.

  RăspundețiȘtergere
 13. Citesc cu mare placere aceste carti impreuna cu nepotica mea, sunt minunate.

  RăspundețiȘtergere
 14. Ce adorabile sunt aceste carti! Am si eu cateva carti cu povesti superbe de la Cartemma. Sa va bucurati de ele!!

  RăspundețiȘtergere
 15. Îmi doresc și eu sa le achiziționez! E minunat sa fii mama! Pana nu simți aceste sentiment, nu vei realiza niciodată. Realizarea cea mai mare pe care o faci in aceasta viața! Sa fii mama!

  RăspundețiȘtergere
 16. Foarte interesante mi ar placea sa citesc!

  RăspundețiȘtergere
 17. Ce dragute sunt! Imi place cum sunt illustrate! In perioada asta, o carte buna va face ca timpul sa treaca si mai repede 😊

  RăspundețiȘtergere
 18. Imaginile cuprinse in acele carti sunt splendide si extrem de sugestive. Sper sa le lecturezi si reparcurgi cu drag.

  RăspundețiȘtergere
 19. Superbe!!! Atât mesajul cât și grafica. Ma bucur din suflet când descopăr astfel de articole care promovează asemenea frumuseți! Felicitări

  RăspundețiȘtergere