vineri, 15 mai 2020

Beneficiile Acidului Glicolic

Bună dragele bine şi bine v-am regăsit! Astăzi m-am gândit să vin în ajutorul vostru cu câteva sfaturi. Știți că sunt o mare pasionată de skincare și pun mare accent pe îngrijirea tenului, drept urmare în articolul de azi vorbim despre Acidul Glicolic. De curând l-am inclus și eu în rutină, însă de fiecare dată când adăugați un nou produs v-aș sfătui să o luați treptat, pentru a vedea cum reacționează tenul.

Ce este acidul Glicolic?

Acidul glicolic este un derivat al trestiei, aparține familiei AHA ( acizilor alfa-hidroxi ) având mai multe întrebuințări. Poate fi găsit în concentrații mici de 3% până la foarte mari, eu cel mai mult am mers pe 15% ( aici vorbind de Bioderma Sebium Night Peel ).
Fiind extrem de acid și solubil, acest exfoliant se duce exact în zonele afectate ale pielii și în esență "arde" celulele moarte de la suprafața pielii. Dacă aveți un ten foarte sensibil este posibil ca ingredientul să fie cam dur, însă eu am un ten mixt.

Care sunt beneficiile acidului Glicolic pentru piele? 

De ceva timp eu folosesc acidul glicolic de la Pixi Beauty în concentrație de 5% și momentan îl folosesc cam tot a 2-a seară. După folosire pielea îmi rămâne radiantă, catifelată, ca de bebeluș, iar pentru mine funcționează de minune.


- Tratează acneea: în ultima perioadă m-am confrunat cu acneea iar acest produs m-a ajutat destul de mult, substanța penetrând rapid pielea, reducând răspândirea acneei. De asemenea stimulează regenerarea celulară și vindecă cicatricile acneice.

- Îmbunătățește textura pielii: după câteva săptămâni veți observa că pielea care a fost aspră la atingere va deveni mult mai fermă, de asemenea multe din imperfecțiuni se vor diminua, acesta nivelând practic tenul, oferindu-i un aspect mai uniform.

- Are efect anti-aging: produsul stimulează producția de colagen și elastină care oferă un aspect sănătos pielii. reduce liniile fine însă nu uitați că după folosirea produsului trebuie neapărat să folosiți protecție solară, minim 30.

- Oferă tenului strălucire: Acidul glicolic este regele printe exfoliatori însă și iluminează frumos tenul. Elimină celulele moarte și reduce dimensiunile poriloe foliculari, două lucruri care contribuie la curățare și iluminare.


Acestea ar fi doar câteva de care am vrut să știți. Sper că articolul meu v-a fost de folos. Nu uitați însă și de vizita la dermatolog deoarece el știe cel mai bine ce vi se potrivește dacă aveți probleme.
Voi folosiți produse cu acest ingredient?

31 de comentarii:

  1. Nu am folosit aceste produse însă recunosc că sună interesant

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am folosit nici un produs cu Acid Glicolic,dar nici nimic din aceasta gamă de produse !

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am incercat nimic de la Pixi din categoria skincare, dar trebuie neaparat sa schimb treaba asta :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce chineza vorbesti tu aici? :))) nu cred ca am incercat vrodata produse care sa contina acest acid mbvdbds dar pare ok :)) Produsele Pixi sunt pe lista mea de dorinte.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am încercat până acum produse care conțin acid glicolic. Poate pe viitor :)

    RăspundețiȘtergere
  6. O mulțime de avantaje are folosirea acestui acid, mi-ar plăcea să încerc acest produs de la Pixi!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu am folosit inca dar multumim pt info!

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu am introdus acidul glicolic în rutina, însă nu cred ca mai am. Mult!

    RăspundețiȘtergere
  9. Si eu folosesc acest produs de ceva timp si imi place foarte mult. Inainte de menstruatie, tenul meu explodeaza si imi apar cosuri in zona barbiei si usor pe gat. Il aplic dimineata si seara si rezultatele se vad destul de repede.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu am astfel de produse. Voi încerca unul cat de curând.

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu am incercat niciun produs de acest gen, dar daca spui ca e acidul glicolic e ok pentru a scapa de cosuri, posibil sa caut si eu produse in care se regaseste.

    RăspundețiȘtergere
  12. Interesant acest produs, nu am incercat nimic de la ei pana acum, dar trebuie neaparat.

    RăspundețiȘtergere
  13. Da, folosesc și eu un serum ce are la bază acest acid și îmi place mult cum arată tenul după folosire.

    RăspundețiȘtergere
  14. Produsele Pixi sunt pe lista mea de must try, asa ca foarte de ajutor sunt informatiile date.

    RăspundețiȘtergere
  15. Am inteles ca nu este indicat in sarcina si nici cand alaptezi asa ca va trebui sa mai astept pana sa incep sa folosesc acest produs. Pana sa aflu ca sunt insarcinata era pe lista mea pentru ca auzisem ca face minuni pe ten

    RăspundețiȘtergere
  16. Sincer, nu stiam prea multe despre acidul glicolic. Se pare ca este super benefic pentru ten. Iar produsele Pixi sunt tare tentante.

    RăspundețiȘtergere
  17. Ocazional folosesc si eu acest glow tonic. E bine sa il folosim corect. ^_^ Utile informatiile!

    RăspundețiȘtergere
  18. Tenul meu nu suporta cantitati mari de acid glicolic, insa in cantitati mici face minuni. Foarte util articolul, stiam in mare parte informațiile! Chiar mi-ar plăcea sa incerc ceva de la Pixi

    RăspundețiȘtergere
  19. Am introdus si eu in rutina mea acidul glicolic si chiar e un produs eficient.

    RăspundețiȘtergere
  20. Este prima data cand aud despre acest acid, o sa il caut si eu.

    RăspundețiȘtergere