joi, 7 mai 2020

Curățenia casei mai simplă în 4 pași

Conform unui studiu făcut anul trecut se pare că 35% dintre români fac curățenie în toată casa o dată pe săptămână. Alți 32% susțin că mențin constant curățenia. Hm... se pare că suntem un popor tare curățel. Mai mult decât atât, în România s-a votat și topul celor mai curate orașe: Brașov, Oradea și Sfântu Gheorghe.

S-au făcut niște calcule din care rezultă că 1 din 3 români alocă lunar până în 200 lei pentru achiziția de detergent de rufe automat, balsam și detergent de vase – produse de curățenie care nu lipsesc din aproape nicio gospodărie.
Însă, știm să și facem curățenie într-un mod eficient? Da, dacă urmăm acești pași:

1. Debarasare

Dezordinea și lucrurile de care nu avem în realitate nevoie au un impact foarte puternic asupra stării noastre de spirit. Studii ale cercetătorilor din California arată o evidentă legătură între dezordine și creșterea nivelului de cortizol, denumit și hormonul stresului. Și tu ții în casă lucruri despre care îți spui că "poate îți vor trebui cândva? Să fim sinceri: nu le vei folosi niciodată! Recomandarea experților este să ne debarasăm de acele obiecte. Cu alte cuvinte: aruncă, aruncă, aruncă!

2. Organizare

După ce am trecut de prima etapă și am scăpat de lucrurile care nu ne folosesc, următorul pas este organizarea celor care rămân. Cel mai simplu ar fi să le împărțim în două categorii: de păstrat și de donat. Dacă vei dona anumite lucruri, nu doar că vei avea mai mult spațiu în casă, dar, mai ales, vei face o bucurie cuiva. Poate că ții în casă o bluză pe care nu ai mai îmbrăcat-o de ani de zile. De ce să nu o dai cuiva care o va aprecia mult mai mult?
Obiectele pe care le păstrezi este bine să le depozitezi pe categorii. Asta înseamnă cât mai multe cutii! Indicat ar fi ca acestea să fie transparente, să poți vedea mai ușor ce ai pus în ele.

3. Curăţare

Acum că lucrurile sunt frumos aranjate, vine momentul mult așteptat – curățenia. De departe, cel mai important lucru în această etapă este să avem produse de curățare eficiente. Diferența se va simți în rezultatul final, precum și în timpul economisit. În zonele unde știi că există pete dificile (de exemplu baie și bucătărie), e bine să dai cu soluții dinainte. Astfel, în timp ce tu te ocupi de alte camere, acestea vor acționa, iar când vei ajunge acolo vei depune mult mai puțin efort pentru a le îndepărta.
Asigură-te că ai la îndemână un produs bun pentru curățarea obiectelor sanitare. Ai nevoie de o soluție care să îndepărteze calcarul eficient, dar și să igienizeze, precum solutia de curăţat băi Asevi care îndepărtează petele și redă strălucirea.
În bucătărie, cele mai dificile pete sunt cele de grăsime. Cu o soluție obișnuită, poți freca obiectele ore întregi și rezultatul să nu fie unul mulțumitor. Așa că alege un degresant puternic, care să redea viața aragazului, oalelor și cratițelor despre care credeai că nu mai au nicio șansă. Degresantul Asevi e un produs minunat pentru casă – scoate petele de grăsime atât de pe obiectele din bucătărie, cât și de pe haine, jaluzele sau grătare.

4. Igienizare

După ce ai curățat suprafețele de praf și pete, e timpul să te ocupi și de iginizarea acestora, respectiv îndepărtarea germenilor și bacteriilor. Cel mai important este să faci o igienizare completă a pardoselilor, fiind suprafețe de trafic folosite zilnic. Utilizează un produs cu PH neutru, precum această soluţie de curăţat pardoseli care curăţă în profunzime lăsând suprafețele strălucitoare mai mult timp. Pardoselile – fie că vorbim de parchet, podea lemn, ceramică, gresie, granit sau marmură - vor străluci de curățenie, iar parfumul proaspăt va rezista mult timp.

Acum că strategia e pusă la punct, tot ce îți rămâne de făcut e să te înarmezi cu răbdare, produse eficiente și multă voie bună. Nu uita muzica ta preferată și pașii de dans. Curățenia poate fi și distractivă!


16 comentarii:

  1. Imi place sa arunc 😅 în ultima perioada am scapat de multe chestii ce zăceau prin casa

    RăspundețiȘtergere
  2. Și eu m-am debarasat de multe obiecte pe care le țineam degeaba.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu as arunca o gramada, dar cand locuiesti si cu un parinte e mai greu. Ei sunt mai strangatori.
    Foarte bun ghid de curatenie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu sunt pro in a menține curatenia. O zi aspir si curat,șterg pereti etc,următoarea zi nu mai fac. Si tot asa. O zi Da una Nu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt tare riguroasă, prin urmare pașii prezentați de tine sunt urmați de încă alte criterii... :)
    Produsele joacă un rol important.
    Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu folosesc produsele lor. Imi plac tare mult.

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu tot arunc din lucruri, aproape la fiecare curatenie generala. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Produsele Asevi sunt printre preferate. Am cateva in baie si bucatarie si recunosc ca-mi sunt de mare ajutor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi plac si mie mult produsele Asevi, sunt foarte eficiente.

    RăspundețiȘtergere