sâmbătă, 6 iunie 2020

Idei gustoase pentru micul dejun!

De când am fost mică niciodată nu am sărit peste prima masă, și anume micul dejun. Eu sincer dacă nu mănânc dimineața ceva mă simt rău toată ziua și parcă nu am energie. De obicei aleg să prepar ceva simplu și rapid, cum ar fi o pâine unsă, puțină cafea sau ceai, cereale cu lapte sau fructe ce îmi oferă doza de bine, dar și de sățios.

De curând cei de la Nestle au lansat și o nouă gamă de cereale integrale Cheerios cu ovăz și cu măr și scorțioară, care sunt și favoritele noastre. Este important ca alimentele pe care le consumăm să fie atent alese, astfel că cerealele sunt făcute din grâne, care nu doar au gust minunat ci pot fi mâncate cu lapte sau iaurt. Ne oferă o gamă de nutrienți cum ar fi carbohidrați, proteine, grăsimi, fibre și vitamine minerale.

Salată de fructe cu cereale și iaurt

Ingrediente: fructe (orice aveți prin casă): căpșuni, banane, kiwi, o ceașcă de cereale, iaurt de fructe.
Preparare: am tăiat toate fructele după bunul plac, am adăugat iaurt și cereale, and DONE!


Smoothie cu cereale, banane și căpșuni

Ingrediente: 250 ml lapte, 1 banană copată, un pumn de căpșuni, gheață, 1 ceașcă cereale Cheerios.
Preparare: Am pus ingredientele in blender, am adăugat laptele iar la sfârșit am mai decorat cu câteva cereale. A fost mega delicios!


De asemenea puteți adăuga și semințe de care doriți voi, eu de exemplu într-o dimineață am ales cele de Chia, pentru că au multe proprietăți. De multe ori aleg să-i dau și fetiței împreună cu lapte deoarece știți bine că acesta este o sursă de calciu pentru cei mici, îi ajută la creșterea și dezvoltarea oaselor. De asemenea cerealele au un conținut scăzut de zaharuri. 

Eu vă sugerez să testați și voi noile sortimente dacă nu ați făcut-o până acum, cu siguranță o să vă placă mult! Bucură-te împreună cu întreaga familie de un mic dejun delicios! 


8 comentarii:

  1. Yam. Ce bine arata. Eu am obiceiul să trec peste micul dejun. Mai ales daca imi incep dimineata in spital sau la facultate. De obicei ”prind” ceva pe drum

    RăspundețiȘtergere
  2. Niciodată nu sar peste micul dejun. Fructele le iau mereu cu 30 de minute inainte de masa, fie sub forma de suc, fie sub forma de salata. Asa se vor absorbi vitaminele mai usor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata super bine si sunt sigura ca sunt foarte gustoase, sa aveti pofta, mersi pt idei!

    RăspundețiȘtergere
  4. Par tare bune cerealele acestea. Trebuie să le încerc și eu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu le mananc cu lapte rece de obicei, iar fetita mea le prefera in varianta simpla cu lapte cald

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata foarte bine toate variantele tale de mic dejun. Eu sar peste, dar copiii adora cerealele cu iaurt sau lapte, la micul dejun.

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte faine variantele tale de mic dejun. Am si eu cerealele de la Nestle si sunt tare bune in multe combinatii.

    RăspundețiȘtergere
  8. Asa de mult mi-au placut aceste cereale ca am dat gata o punga in doua zile!

    RăspundețiȘtergere