vineri, 12 iunie 2020

Orașul Patimilor- Lexi.B.Newman | Recenzie

Salut dragilor și bine v-am regăsit pe blog! Pentru că în ultima perioadă am avut mai mult timp de citit am și profitat de asta, mai ales când fetița mea dormea. De obicei atunci îmi savurez cafeaua și mă cufund adânc în carte. V-am spus că de curând am achiziționat câteva cărți de la Editura Stylish, iar cea despre care vorbim azi este "Orașul Patimilor" de Lexi.B.Newman.

Încă din titlu mi-am dat seama că are să fie vorba despre ceva interesant, așa a și fost, am citit-o cu sufletul la gură, deși având aproape 500 de pagini, am savurat-o pe fiecare în parte. Chiar îmi place cum scrie autoarea, și cu siguranță am să îmi mai umplu biblioteca cu cărți de la ea. Pe scurt am să vă prezint și rezumatul:

"După șapte ani de la moartea fratelui mai mare, Cassie e pregătită să pună piciorul în prag, mai ales după ce află că tatăl ei, reverend și cu concepții învechite, vrea să o căsătorească cu un băiat al altarului, pe care nu-l cunoaște. Nefericirea și dorința de a se îndepărta cât mai mult de cei care ar fi trebuit să o protejeze, o face să fugă în Brooklyn, orașul în care și Jason s-a refugiat.

Însă nimic nu ar fi reușit să o pregătească pentru momentul în care avea să-l cunoască pe cel mai bun prieten al fratelui ei. Acru, retras, agresiv și celebru în lumea artiștilor tatuatori, David Huston nu e deloc încântat să o primească pe micuța Cassie în viața lui și să împartă salonul de tatuaje pe care l-a deschis cu Jason în urmă cu câțiva ani. Cu toate astea, în ciuda firii sale explozive și a comportamentului toxic, slăbiciunea pe care o are față de ea se dovedește a fi imposibil de ignorat.

Fără să-și dorească asta, Cassie se trezește prinsă într-un vârtej de minciuni. Venirea ei în Brooklyn scoate instantaneu la iveală faptul că, tot ceea ce credea despre fratele mai mare, pe care obișnuia să-l venereze în trecut și după care încă jelește, sunt nimic altceva decât minciuni.

E nevoită să înfrunte fața urâtă a singurei persoane care conta în viața ei și despre care descoperă tot mai mult că nu e acel Jason pe care îl cunoștea și, totodată, să-i facă față și lui David, care inevitabil o ispitește să guste câte puțin din fructul păcatului."




Cartea asta m-a făcut să trec prin multe stări, și chiar așa așteptări am de la fiecare. Mi-a plăcut mult personajul Cassie, care din fată atât de liniștită cum o credeam la început, orașul a schimbat-o în cealaltă extremă: "Nu-mi dau seama dacă în bine sau în rău, însă bănuiesc că depinde de perspectiva din care privești lucrurile". Ea este pusă la multe încercări odată cu venirea ei în Brooklyn, se mută în apartamentul fratelui ei, Jason, cunoaște atâția "prieteni" care nu îi doresc prezența acolo. 

Oricât de dur și agresiv era David, și aici văd o schimbare:"-Ți-am mai spus că ești frumoasă? Habar n-ai de câte ori ai trecut pe lângă mine în Chicago. Uneori ai fost atât de aproape, încât puteam să-ți miros părul. Ai stat lângă mine, în autobuz, când te întorceai de la școală..."

Până la urmă băiatul cel rău a transformat-o pe ea într-o femeie puternică. Cartea reprezintă un carusel de emoții, acum râzi și totul e bine, peste 2 minute totul ia o altă întorsătură. Finalul mi-a plăcut, m-a făcut să zâmbesc și să nu regret că am citit-o. 

Sunt curioasă vouă cum vi se pare după descriere? Ce mai citiți în acest moment?

12 comentarii:

  1. Este super faină cartea și din rezumatul pe care l-ai făcut cu sigurantă îmi va plăcea ,poate voi reuși și eu cândva să o citesc ! În momentul actual am cam luat o pauză de la citit cu munca prin grădină ,cu orele online pe care le făceam cu fetele ,dar de acuma voi mai citi și eu câte ceva doar noaptea târziu că atunci pot citi în liniște .

    RăspundețiȘtergere
  2. Super chiar miar placea sa o citesc

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu suna rau deloc.Ba chiar mi-as dori sa o citesc,chiar dacă are aproape 500 de pagini😁

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar mi-aș dori sa citesc aceasta carte.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-a plăcut prezentarea ta, deci mi-aș dori să citesc cartea. Sper să reușesc !
    Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Îmi place cum scrie autoarea, iar din recenzia ta, Orașul patimilor sună foarte bine. Felicitări pentru recenzie.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pare o carte relaxantă, potrivită pentru zilele lejere. Eu acum citesc Pământ american de Jeanine Cummins și îmi place mult de tot.

    RăspundețiȘtergere