marți, 20 septembrie 2022

Cărți personalizate pentru copii | Wonderbly

Lumea poveștilor este cea mai fascinantă! Când eram micuță abia am așteptat ca mama să îmi cumpere cărți noi, cu ilustrații superbe, iar acest lucru vreau să îl transmit mai departe. Lectura este un mod plăcut de a petrece timp de calitate împreună, tu și copilul tău. 

Astăzi vin și cu o recomandare pentru mămicile cu pitici, am descoperit cam de două luni un site superb cu cărți personalizate, Wonderbly. Am cumpărat două până acum și pot spune că sunt absolut superbe, calitative, paginile ușor cartonate, nu se rup așa de repede, ilustrațiile viu colorate.


Este un site din afară, mai exact din UK, livreaza in peste 150 de țări, iar comanda ajunge în câteva zile prin poșta română cred ca între 7-10 zile, personal mi l-a adus acasă. Un lucru de menționat este faptul că aceste cărți sunt scrise în limba engleză. Fetița mea e dornică de a învăța această limbă, chiar pronunță super câteva cuvinte, și e bine de la o vârstă fragedă să începem dacă își doresc acest lucru. 

Cărticica care am comandat-o acum se numește "Princess Teodora The Great". La începutul cărții puteți lăsa și o dedicație pentru persoana căreia o veți oferi. Teodora și-a dorit tare mult o carticică cu prințese, și categoric a devenit rapid favorita ei, încât mă pune să i-o citesc seară de seară. Am fost plăcut surprinsă cât de repede m-am descurcat și cu site-ul. 


Întâi alegi povestea preferată ( fie cu prințese, dinozauri, animale, etc sau ocazia: aniversare, Crăciun, intoarcerea la scoala, Ziua Mamei) și creezi un caracter original, unde puiul tău este personajul principal. Fiecare carte este pusă și pe categorie de vârstă, pentru a-ți fi mai simplu. Apropo la finalizarea comenzii puteți opta fie pentru o cutiuță cadou, sau diferite caiete de colorat sau stikere. Cred că pe o astfel de carte am dat 47 USD ( Hardcover) raport calitate preț mi se pare super, însă găsiți și la prețuri mai reduse, asta depinde evident și de formatul pe care îl alegeți . Acestea ar fi ideale și pentru cadou, chiar mă gândesc să le comand și nepoților mei.


De ce încurajez cititul și poveștile? 

Pentru că stimulează imaginația și creativitatea. Acestea au un rol terapeutic, copilul învață despre emoții, sentimente. Îi ajută să se obișnuiască cu sunetele, limbajul, cuvintele, pot învăța să comunice mai ușor dar și  să asculte, să își dezvolte atenția și capacitatea de a se concetra. Este important să petrecem timp de calitate, mai ales în zilelele acestea când telefoanele și tehnologia primează, astfel se dezvoltă și o legătură armonioasă între părinte și copil.

Inainte de somn acestea îl vor ajuta să adoarmă mai ușor, să se relaxeze. Deci și prin urmare acestea joacă un rol destul de important. Să incercam să ne luam câte putin timp din fiecare zi. Eu abia astept să îi mai personalizez Teodorei câteva cărți, bineînțeles și băiatului, care de pe acum îi place la nebunie să răsfoiască tot ce prinde. 

Vă plac cărticelele de pe site-ul Wonderbly? Voi cât de des citiți copiilor povești ?


5 comentarii:

  1. Ce idee frumoasa! Cred ca este un cadou minunat pentru copii!

    RăspundețiȘtergere
  2. ce faine sunt! cred ca e o idee tare frumoasa pentru un cadou

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt excepționale cărțile acestea! Mi-ar plăcea să fac un asemenea cadou Buburuzei.
    Mulțumesc pentru recomandare!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt minunate aceste carti si o amintire pentru copii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Iubesc cartile personalizate. Am si eu ceva de genul doar ca a ta este mult mai frumoasa

    RăspundețiȘtergere