marți, 24 iulie 2018

5 Greşeli în aplicarea fondului de ten

Fondul de ten este un produs cosmetic pe care îl foloseşte majoritatea femeilor, iar acesta nu trebuie să arate pe faţă ca o mască. În acest caz trebuie să cunoaştem câteva aspecte importante când vine vorba de aplicarea acestuia. Vezi 5 dintre cele mai frecvente greşeli când aplici fondul de ten:

1. Porii vizibili 

Este recomandat ca înainte de a aplica fondul de ten trebuie să ne hidratăm întâi tenul sau să aplicăm o bază de machiaj ( primer ), ea va inchide porii şi în acelaşi timp va creşte rezistenţa fondului de ten pe parcursul zilei.

2. Urme de pensule pe faţă

De multe ori când aplici fondul de ten cu pensula se poate vedea pe ten un aspect inestetic. Urmele de pensulă pe faţă se pot datora unor lucruri cum ar fi: pensula nu e calitativă sau nu ai setat fonsul de ten cu pudră şi se transferă. Mai nou au apărut beauty blenderele care fac o treabă chiar foarte bună, te ajută să întinzi bine fondul de ten şi să amesteci nuanţele!

3.  Nu aplici nuanţa corectă

Chiar dacă tenul tău este prea alb, să aplici o nuanţă extrem de deschisă va arăta urât. Dacă nu te poţi decide între două nuanţe asemănătoare alege-o pe cea mai închisă. Este important ca culoarea feţei să nu difere nici de culoarea gâtului, problema asta fiind întâlnită foarte des şi creează aspectul de mască.

4. Foloseşti o formulă care nu se potriveşte

Tenul uscat necesită un fond de ten hidratant, pe când cel gras are nevoie de un fond de ten matifiant. Vara când este foarte cald, este recomandat să aplici o formulă light, uşoară, mai apoasă. Nu exagera cu cantitatea produsului deoarece este dezgustător să ai o tonă de produs pe ten!

5. Nu aplici fondul de ten uniform

Cu alte cuvinte nu aplici fondul de ten pe toată faţa, ci laşi porţiuni libere. Aici ne putem referi la zona gâtului care de multe ori este uitată. Această greşeală este una dintre cele mai dese pe care le facem fără să ne dăm seama de dezastru şi din păcate acest lucru se observă imediat.

Voi câte dintre aceste greşeli le faceţi? Sper să ajungeţi la rezultatele dorite atunci când aplicaţi fondul de ten! Un ten aproape perfect, deoarece perfect nu cred că există! Sper ca v-am fost de folos! Pupici:*

20 de comentarii:

  1. Foarte util articolul tău. Am descoperit recent acei bureței in forma de ou care îmi plac foarte mult. Fac o treabă mult mai bună decât pensulele.

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar utile sfaturile tale! Eu am treaba cand vine vorba de nuanta. Inca nu am gasit formula corecta pentru a ajunge acasa cu fondul de ten potrivit :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Târziu am învățat punctul unu. :) Îl aplic cu buretel, chiar daca am produsul 2 in 1 (crema și fond de ten). Util articolul tau!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu prea ma pricep la aplicarea machiajului, așadar, articolul tău îmi este foarte util.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sfaturile tale sunt utile chiar dacă unele le mai știam. Unele dintre noi chiar fac greșelile acestea și efectul de mască este neplăcut. din punctul meu de vedere, mai bine fără dacă nu știi ce și cum trebuie să procedezi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Înainte, când nu eram obsedată de makeup făceam greșeala să nu îi hidratez tenul. Acum din fericire nu mai am nicio problemă

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu cred ca fac greseli, fondul de ten e bine intins, culoarea aleasa cu grija, tenul ingrijit pentru a evita porii deschisi.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu mereu am aplicat o crema hidratanta inainte de fond de ten. Urasc cum se vede fara. De cand am descoperit buretelul, se pare ca nu mai am nici problema urmelor de pensula. Se pare ca nu-s asa dezastruoasa cum credeam. :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte bune sfaturile tale. 😘 Mereu mi s-a părut greu să găsesc fondul de ten ideal! Amd escoperit câteva care îmi plac... Mai cercetez și alte modele și branduri, hi hi.

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu nu folosesc primer decat atunci cand vreau sa imi reziste machiajul mai mult in rest nu. Foarte util articolul

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu sunt o mare consumatoare de fond de ten, respect toate regulile cu sfintenie, mai ales ca am un ten problematic

    RăspundețiȘtergere
  12. Și eu mai obisnuiesc sa fac unele greseli. La mine este problema cu nuanța fondului de ten. Trebuie să o schimb in functie de sezon.

    RăspundețiȘtergere