marți, 3 iulie 2018

Marsupiu ergonomic Elna | Sfaturi, păreri

În sfârşit am luat această decizie de a achiziţiona şi eu un port-bebe, mai bine zis un marsupiu. Având o fetiţă de 4 luniţe şi stând din păcate la bloc, îmi era destul de greu să transport căruciorul de la etajul 4, aşa că m-am gândit la o soluţie salvatoare dar în acelaşi timp care să îi asigure şi bebeluşului confortul şi sănătatea de care are nevoie.
Am căutat pe multe site-uri marsupii, wrap-uri, am descoperit multe....chiar foarte multe, dar nu toate ce se găsesc în comerţ sunt şi bune. Eu am optat pentru marsupiul Elna pe care îl puteţi găsi aici. Şi aş dori să vă spun pe ce criterii am mers eu înainte de a lua acest marsupiu:

Siguranţa bebeluşului

Bebeluşul trebuie să fie în siguranţă în primul rând! Trebuie să avem grijă cum este el aşezat, dacă marsupiul îi oferă sprijin pentru cap şi gât, ergonomia susţinerii bebeluşului, pentru a elimina riscul de dislocare a şoldului. Marsupiul trebuie să ofere poziţia "M" a copilului recomandată de medicii ortopezi şi pediatrii. Astfel în această poziţie genunchii copilaşului sunt poziţionaţi mai sus decât funduleţul, poziţie fiind ideală pentru a susţine coloana.

 

Uşurinţă în folosire

Fiind dotate cu  tot felul de catarame, barete, buzunare, unele sisteme pot fi foarte greu de folosit şi incomod. Mi-am dorit un marsupiu care să fie uşor de ajustat atât pentru bebe cât şi pentru părinte. Acest sistem de la Elna are 2 poziţii de purtare ( faţă şi spate de la 5 luni ), bretelele se pot purta paralel sau în formă de X. Poate fi purtat de ambii părinţi datorită măsurii reglabile, cât şi să alăptezi prin lărgirea cataramelor.

  

Confortul părintelui şi a bebeluşului

Marsupiile care îl ţin pe bebe lipit de pieptul mamei sunt cele mai indicate. Cea mai confortabilă poziţie de purtare a bebeluşului se va schimba pe măsură ce acesta va creşte. La 0-3 luni se simt confortabil înfăşaţi la pieptul mamei, însă după 4 luni, ca şi fetiţa mea, le va place să exploreze şi vor prefera poziţia la piept cu faţa spre exterior. Bretelele Extra Soft ale acestui marsupiu sunt buretate şi îţi vor permite plimbări mai lungi şi plăcute împreună. Centura ce o are la mijloc este cea mai importantă deoarece va prelua majoritatea greutăţii bebeluşului uşurând apăsarea asupra umerilor. 


Alte caracteristici

Acest maruspiu ergonomic este disponibil în două mărimi: baby şi toddler. Mărimea baby se potriveşte de la vârsta de  1 lună jumătate. Atât banda inferioară cât şi partea frontală a marsupiului Elna sunt ajustabile. Banda inferioară are o lăţime de 37,5 cm şi poate fi ajustată până la 22 cm, iar partea frontală are o înălţime de 40 cm ce poate fi îngustată până la 30 cm. Ajustarea benzii pe talie se face pe arici ( bandă velcro) iar zona centrală se ajustează cu un şnur. Bretelele sunt de 62 cm dar se pot ajusta până la 82 cm pe baza chingilor. Puntea are o lăţime de 62 cm fiind potrivită pentru mămicile mai slăbuţe cum sunt şi eu, dar se poate ajusta până la 136 cm.
Materialul este din bumbac 100%.

Sper din suflet că am venit în ajutorul mămicilor care caută un sistem ergonomic sănătos pentru bebeluşul lor! Nu uitaţi că sănătatea şi siguranţa copilului este cea mai importantă!


36 de comentarii:

  1. Cred că acest marsupiu ajută la sudarea relației dintre mamă si copil.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu siguranta acest marsupiu este de mare ajutor parintilor, asa pot avea grija permanent de copii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu am nevoie inca de marsupiu, dar ti-am citit articolul si ti-am admirat minunatia de fetita. Sa fie sanatoasa! 🤗😘

    RăspundețiȘtergere
  4. Un astfel de marsupiu mi-ar fi fost de mare ajutor acum 8 ani când băiatul meu era o gâgâlice! :) Plimbări lungi și relaxante să ai alături de bebelina ta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte frumoasă fetita ta, sa iti traiasca ❤ eu inca nu am un bebe, dar cand voi avea cu sigurana voi lua si eu un marsupiu. Este foarte buna ideea

    RăspundețiȘtergere
  6. Un articol foarte util viitoarelor mămici. Băiatul meu este mare, dar voi ține minte aceste informații. Sunteți superbe

    RăspundețiȘtergere
  7. Iubesc marsupiile si consider ca acesta este cel mai practic mod de a iesi singura la plimbare cu copilul. De multe ori carutul poate parea greu si incomod

    RăspundețiȘtergere
  8. Am avut și eu un marsupiu ergonomic pe vremea când fiul meu era bebeluș, acum 9 ani. Sunt foarte comode și practice asa ca ma bucur ca ai îmbrățișat și tu ideea.

    RăspundețiȘtergere
  9. Este superba fetita ta! Chiar daca nu sunt mamica inca, imi place sa adun informatii despre acest subiect.

    RăspundețiȘtergere
  10. Chiar pare foarte util acest marsupiu

    RăspundețiȘtergere
  11. Sunteți frumușele rău în aceasta formula �� cred ca acest mod de purtare vă va lega și mai mult ❤️

    RăspundețiȘtergere
  12. Mi se par foarte utile aceste marsupii. Baiatul meu nu s-a vrut purtat in ele. A preferat caruciorul, sa poata analiza totul in jur. Fetita am purtat-o pana tarziu chiar.

    RăspundețiȘtergere
  13. Pare fericită cea mică! Îmi pare extrem de util acest marsupiu și mă bucur să aud că este ergonomic. 😘

    RăspundețiȘtergere
  14. Foarte util acest marsupiu. Sunteți superbe 😍

    RăspundețiȘtergere
  15. Marsupiul este foarte util, n-am purtat, dar cunosc persoane care au fost foarte multumite de acest gen de ,,accesoriu,, pentru ca le permite sa desfasoare mai multe activitati chiar daca bebe este prezent.

    RăspundețiȘtergere
  16. Frumoaselor ma bucur ca ati gasit ceva confortabil. Acum 3 ani citeam disperata despre orice de purtat:) Va pup, noi suntem la tricicleta pe de-o parte si la citit pe de alta parte:))

    RăspundețiȘtergere
  17. Cand baietelul meu era mic nu am avut ceva de genul, dar daca as avea un bebe cred ca m-as gandi la un marsupiu.

    RăspundețiȘtergere
  18. Minunat articol! Consider că este foarte util atât pentru mămici, dar și pentru viitoare mămici.

    RăspundețiȘtergere
  19. Mie mi se pare foarte utli acest port-bebe, daca nu e prea greu bebelusul si nu oboseste coloana sau abdomenul.

    RăspundețiȘtergere