duminică, 21 octombrie 2018

Cât de importantă este demachierea?

Consider că demachierea este cel mai important pas din îngrijirea tenului, care ar trebui să îl respectăm cu sfinţenie. Indiferent că te machiezi sau nu, faţa trebuie curăţată foarte bine. Rolul principal al demachierii este de a ţine pielea feţei cât mai tânără, vreme îndelungată, deoarece produsele cosmetice pe care le folosim pot accelera apariţia ridurilor.

Ce se întâmplă dacă nu te demachiezi?

Tenul va părea mult mai obosit, lipsit de strălucire, şi probabil vor apărea şi ceva monstruleţi pe faţă, cum ar fi coşurile. Porii se încarcă cu multe substanţe, praf, microorganisme din jur. Odată ce porii sunt blocaţi, pielea nu poate elimina rezidurile generate de procesele oxidative din corp, şi asa se poate creea un blocaj. Noaptea organismul se regenerează, aşa că noi trebuie să îl ajutăm, nu să îi punem piedici.
Buzele au şi ele nevoie de demachiere, dacă aţi aplicat mai ales un glos sau un ruj mat. Nu cred că vreţi ca a doua zi ele să fie deshidratate, crăpate sau uscate. Deseori după demachierea lor aplic un balsam de buze emolient, pe bază de miere care mă ajută foarte mult. Să nu uităm şi de pleoape, pentru a nu te trezi cu ochii inflamaţi şi roşii. O singură dată am adormit cu mascara pe gene, şi aşa le-am distrus, a doua oară nu s-a mai repetat oricât de obosită aş fi!

Recomandări privind demachiantul

De obicei am la îndemână o apă micelară, cu care reuşesc să îndepărtez perfect tot machiajul, sau impurităţile. Momentan o folosesc pe cea de la LGranier care vine în cantitate de 400 ml. În trecut am folosit şi lapte demachiant, şi vă recomand dacă aveţi tenul mai sensibil, apă micelară de la Garnier cu care m-am înţeles foarte bine, cea de la Farmec şi ar mai fi multe. Aveţi grijă să o luaţi pe cea potrivită tipului vostru de ten. 
Totodată după acest pas să nu uitaţi de hidratarea tenului, cu o cremă specială. Eu obişnuiesc să aplic înainte şi puţină loţiune tonică pentru a mă asigura că toate impurităţile au dispărut.

  

Este bine de ştiut că pentru a avea un ten luminos, sănătos, este nevoie să avem un ten curat. Demachierea este un pas important pentru păstrarea  tenului într-o stare perfectă. Sper că v-am fost de ajutor cu acest articol. Voi ce produse folosiţi pentru demachiere?

33 de comentarii:

  1. Încă de când eram mică, mama mi-a tot spus cât de important este să te demachiezi. Am avut și un contraexemplu în familie. Încă de când era tânără, mătușa Caty se machia foarte mult, iar seara îi era lene să-și dea fardurile jos. În prezent, arată cu vreo 15 ani mai bătrână decât este de fapt și nu o mai ajută niciun machiaj. În prezent, eu folosesc apă micelară de la YR. Sunt foarte mulțumită de ea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu consider ca demachierea este extrem de importanta, de aceea niciodata nu ma bag la somn pana nu imi curat tenul si nu ma demachiez!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu folosesc apa micelara de la nivea in fiecare seara.

    RăspundețiȘtergere
  4. Demachierea este cu siguranță foarte importantă!

    RăspundețiȘtergere
  5. Oricât de obosită aș fi, niciodată nu sar peste demachiere. Momentan folosesc apa micelară de la Garnier și sunt foarte mulțumită de ea.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mă mir că încă există multe persoane care nu se demachiază. Eu sunt tare atentă când mă demachiez, îmi place mult să-mi ingrijesc tenul.

    RăspundețiȘtergere
  7. Un articol util care puncteaza importanta demachierii. Eu nu obisnuiesc sa ma machez foarte des insa seara tot imi curat tenul

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu folosesc apa micelara de la Loreal si imi place mult! Demachierea e foarte importanta pentru mine pentru pentru ca altfel tenul meu o ia razna chiar de a doua zi 🙈

    RăspundețiȘtergere
  9. Demachierea este cel mai important pas. Nu adorm niciodata machiata.��

    RăspundețiȘtergere
  10. foarte importanta, chiar am asistat zilele trecute la explicatiile unei specialiste... sa nu uitam gatul si decolteul!

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu am inceput sa acord o atentie marita demachierii in urma unei acnee nodulo-chistice. Inainte ma demachiam cu servetele demachiante lucru pe care acum nu il concep. Cu toate ca acneea am facut-o datorita unor probleme hormonale si nu a unei demachieri incorecte, rutina pe care a trebuit sa o am pentru a scapa de acnee, m-a invatat sa acord o atentie sporita demachierii. Astfel ca nu concep sa nu folosesc apa micelara + gel spumant pentru demachiare. Si intotdeuna apa micelara prima si apoi gelul spumant

    RăspundețiȘtergere
  12. E foarte importanta demachierea. Eu folosesc un gel si apa de fata de la Jean D`Arcel.

    RăspundețiȘtergere
  13. Chiar e importantă demachierea, mai ales o demachiere realizată în pași corecți. 😘 Și eu folosesc apă micelară, apă tonică sau gel de curățare, la grămadă de preferat.

    RăspundețiȘtergere
  14. Si eu consider ca este extrem de importanta si tocmai ca am cosntientizat acest aspect, nu cred ca am vreo seara in care sa fi adormit nemachiata decat cand era fetita mea foarte micuta

    RăspundețiȘtergere
  15. Si eu am inceput sa prefer apa micelara in detrimentul laptelui demachiant. Mi se pare ca e mult mai eficienta.

    RăspundețiȘtergere
  16. e foarte importanta demachierea, sunt convinsa de asta dupa multi ani in care am ignorat acest aspect.

    RăspundețiȘtergere
  17. Numai apa micelara folosesc, in special cele de la Nivea

    RăspundețiȘtergere