duminică, 16 decembrie 2018

Substanțele nocive din produsele cosmetice. Știai de ele?

Mereu am fost o mare amatoare a produselor de îngrijire, mereu am pus pe primul loc îngrijirea tenului, și mai apoi partea de make-up, pentru că totul pornește de la îngrijirea lui. Un ten căruia i se oferă produse de calitate, bio, 100% naturale, va fi unul mai luminos, mai hidratat, mai frumos. Multe dintre noi nu știm câte substanțe toxice pot conține unele produse și cât de rău ne pot afecta sănătatea. De multe ori atunci când ne cumpărăm un produs nu ne informăm cum ar trebui, suntem influențate de unele reclame, care pot fi înșelătoare.
Multe dintre noi urmăm diete, realizăm diferite metode de detoxifiere, și după toate acestea... folosim produse care sunt toxice fără să știm. Se spune că absorbirea prin piele a toxinelor este mult mai periculoasă decât înghițierea lor, pielea fiind totodată cel mai mare organ al nostru. Ea practic absoarbe produsele aplicate, iar dacă acestea conțin substanțe toxice, au efecte adverse asupra pielii.

Ce nu trebuie să conțină produsele?
 • Parabeni- sunt extrem de controversați, numeroase studii legându-i de apariția unor tipuri de cancer, dereglări hormonale. Îi găsești trecuți în felul următor: methylparaben, ethylparaben, prophylparaben, buthylparaben.
 • Parfumuri sintetice și coloranți- provoacă alergii, afectează sistemul nervos și sunt cancerigene.
 • Dioxane- are efecte cancerigene. Pe etichetă se găsește trecut cu terminația "eth".
 • Ulei mineral- blochează porii și inhibă funcțiile naturale ale pielii. Se poate găsi sub forma: mineral oil, paraffin, petrolatum, vaselina.
 • Lauril sulfatul de sodiu- utilizat datorită faptului că produce spumă, substanța fiind un detergent puternic, agresiv, folosit ca degresant pentru motoare. Produsele pot provoca ulcerații, iritații ale ochilor, nitrozamine cancerigene.
 • Ftalații- se regăsesc în lacurile de unghii, parfumuri, produse pentru păr. Aceștia afectează plămânii, pot produce malformații congenitale dacă sunt folosite în timpul sarcinii. O cercetare semnificativă aspura ftalaților a fost făcută de dr. Shanna Swan, care a găsit o legătură între această substanță și feminizarea băieților.
 • Etanolaminele- sunt derivați ai amoniacului ce ne pot afecta grav sănătatea. Nitrozodietanolamină- poate afecta rinichii, fiind o substanță cancerigenă.

Cum sunt afișate ele pe etichetă?
Ordinea în care sunt afișate ingredientele este următoarea: primele ingrediente sunt prezente în concentrație mai mare. Apoi sunt ceilalți, compuși chimici ( conservanți, lubrifianți ), scriși în ordinea descrescătoare a cantității acestora.

În Romania există produse cosmetice 100% naturale, atât bio cât și organice, cum ar fi cele de la Gamarde. Acestea sunt produse de înaltă calitate, sunt sigure pentru consumator și respectă mediul înconjurător. Aș vrea să ajut cât mai multe persoane și să își dea seama că sănătatea și grija față de mediu este importantă. Nu vă lăsați prinși de ambalajele produselor care sunt frumos colorate, ambalate, importanța lor constă în ingredientele ce le conțin.

Cât trebuie să investim în produse?
Piața produselor cosmetice devine din ce în ce mai aglomerată, și este într-o continuă dezvoltare. În lipsa informațiilor este destul de greu să îți dai seama dacă un produs este de calitate sau nu. În mare parte trebuie să fim atenți la prețuri, deoarece prețurile mici pot fi puțin dubioase. Ingredientele care sunt calitative nu sunt tocmai ieftine, însă se poate observa o diferență la ele într-un timp mai scurt! Ca un produs să fie bun, trebuie să conțină măcar un ingredient activ, așa că pentru un produs mai bun, prețul va fi și unul mai măricel. Investiți fetelor, căci numai un ten aveți!


Aspecte importante ale produselor Gamarde:
 • Este singura linie de fito-dermatocosmetice naturale 100% naturale, recunoscute de Academia de Medicină din Franța, fiind prezentă în peste 27 de țări.
 • Fiecare etapă a culegerii plantelor, până la produsul finit, este controlată amănunțit. 
 • Se pune accent pe recilarea și gestionarea deșeurilor.
 • Se utilizează cerneala liberă de metale grele, optând pentru etichetarea verde ecologică.
 • Mașinile ce amestecă ingredientele sunt curățate cu aburi, clorul fiind strict interzis.
De ce să folosești produsele de la Gamarde mai pe scurt?
1. Pentru că sunt BIO, naturale şi eficiente.
2. Pentru că reflectă: frumuseţe, naturaleţe, eficienţă, siguranţă.
3. Pentru că Gamarde înfrumuseţează, tratează şi previne sănătatea pielii.
4. Formulele produselor combină 2 ingrediente active: apa termală şi uleiul de argan bio.
5. Nu sunt testate pe animale, formulele sunt fără siliconi, parabeni, parfum de sinteză, coloranţi.


Sper că acest articol v-a fost util, totodată aș dori să știu dacă ați auzit de produsele Gamarde și care dintre ele le-ați folosit! O săptămână minunată să aveți!

44 de comentarii:

 1. Un articol foarte util si bine documentat!

  RăspundețiȘtergere
 2. Ma tenteaza tot mai mult produsele Gamarde. Trebuie sa le incerc cand am ocazia! ��

  RăspundețiȘtergere
 3. De curand am auzit si eu de ele.. Chiar suna tentant!

  RăspundețiȘtergere
 4. Sunt atatea produse ce contin numai ingrediente dubioase, de aceea este bine sa ne informam inainte sa cumparam.

  RăspundețiȘtergere
 5. Foarte bine punctat articolul. Scrii frumos 😊🤗

  RăspundețiȘtergere
 6. Eu nu am auzit pana acum de această marcă de produse, dar îmi place ce povestești tu despre ele! Faptul că sunt bio, nu conțin parabeni, siliconi, coloranți și nu sunt testate pe animale mă determină să le caut prin magazin și să le incerc și eu. Iți mulțumesc pentru recomandarea lor!

  RăspundețiȘtergere
 7. Am mai citit recenzii pozitive despre produsele Gemarde. Deocamdata nu le-am incercat .

  RăspundețiȘtergere
 8. Nu cunosc firma dar informatiile care le-ai adus sunt foarte bune si necesare!

  RăspundețiȘtergere
 9. Ai pus punctul pe "i". Felicitari pentru modul profesional in care ai facut-o! Cred ca o sa incerc si eu produsele Gamarde. Multumesc pentru sfat.

  RăspundețiȘtergere
 10. Foarte util articolul. De acum încolo voi da mai multă importanță ingredientele unui produs.

  RăspundețiȘtergere
 11. M-am documentat si eu putin in privinta aceasta, tot la Gamarde am ramas.

  RăspundețiȘtergere
 12. In ziua de azi trebuie sa fim foarte atente cu produsele cosmetice pe care le folosim. Mai bine putine, dar bune si prietenoase cu pielea noastra. In caz contrar, s-ar putea sa faca mai mult rau decat bine.

  RăspundețiȘtergere
 13. Nu am folosit până acum produse Gamarde, însă mă bucur că am aflat mai multe despre cosmeticele organice demne de luat în seamă.

  RăspundețiȘtergere
 14. Un articol foarte util. Mulțumesc pentru recomandări! ��

  RăspundețiȘtergere
 15. Un articol foarte util. Mulțumesc pentru recomandări! ��

  RăspundețiȘtergere
 16. Dacă produsele Gamarde sunt BIO și mai ales nu sunt testate pe animale. trebuie neapărat să le încerc și eu.

  RăspundețiȘtergere
 17. Un articol util si scris pe inteles! E bine sa ne aminteasca cineva sa acordam mai multa atentie la ceea ce punem pe pielea noastra.

  RăspundețiȘtergere
 18. Exact ca la produsele alimentare, la care nu este suficient să verificăm doar data expirării ci și compoziția ar trebui procedat și cu produsele cosmetice.
  Gamarde este brandul care are grijă de sănătatea consumatorului prin produsele sale.

  RăspundețiȘtergere
 19. Am folosit si inca mai folosesc produsele Gamarde si chiar ma bucur ca sunt pe piata astfel de produse

  RăspundețiȘtergere
 20. Poate ca produsele Gamarde sunt putin mai scumpe, dar diferenta se observa. Am de la ei apa micelara si uleiul demachiant si sunt extrem de incantata. :)

  RăspundețiȘtergere
 21. Samponul l-am folosit si eu impreuna cu apa termala si mi-au fost intr-adevar perfecte pentru ten!

  RăspundețiȘtergere
 22. Super util articolul, multumim pentru informatii. Cu siguranta voi fi mai atenta in viitor cand imi voi alege produsele de ingrijire

  RăspundețiȘtergere
 23. Am si eu cateva produse Gamarde si chiar mi se par extrem de bune. Si faptul ca sunt 100% naturale este un mare plus.

  RăspundețiȘtergere
 24. Acesta chiar e unul dintre cele mai utile articole pe care le-am citit in ultima perioada. Conteaza super mult ce contin produsele cosmetice, astfel nu trebuie sa ne miram cand ne trezim cu tenul iritat sau pete pe fata...

  RăspundețiȘtergere