joi, 3 ianuarie 2019

Recenzie: Cosmetice preparate acasă

De curând am făcut cunoștință cu o carte tare faină, de care vreau astăzi să vă povestesc, fiind vorba despre "Cosmetice preparate acasă". În ultimul timp am pus mare preț pe ingredientele produselor ce le folosesc, iar cartea asta este de un real folos, ajutându-mă să pregătesc chiar acasă produse naturale de care am nevoie. Eu sunt de părere că tenul și corpul trebuie îngrijit cum trebuie, iar această carte îți va arăta cum trebuie să prepari o loțiune, cremă, scrub, adaptate pielii voastre. Prepararea produselor cosmetice acasă poate fi unul dintre cele mai frumoase hobby-uri.


Cartea este structurată mai exact în două părți, prima în care se vorbește despre știința din spatele cosmeticelor, și a doua în care conține rețetele  preparate. La început veți face cunoștință cu câteva noțiuni elementare, cu tipurile de piele ( normală, uscată, sensibilă, mixtă, grasă ) pentru a ști ce produse se potrivesc cel mai bine.


Veți face cunoștință cu o serie de ingrediente cum ar fi: acid hialuronic, argilă, ceară de albine, colagen, aloe vera, glicerină, pudră de mătase, ulei de argan, ulei de avocado, ulei de cătină, ulei de jojoba, ulei de măsline, de migdale dulci, ulei de ricin, Vitamina E, și astea ar fi doar câteva. Și eu folosesc în prezent câteva dintre uleiurile esențiale pentru îngrijirea tenului și haideți să vă povestesc câteva detalii despre preferatele mele:
  • Uleiul de lavandă- este unul dintre cele mai des folosite uleiuri esențiale. Este un excelent calmant, antiinflamator, antiseptic și stimulator al circulației sangvine. Dacă se aplică pe o înțepătură de viespe, pielea nu se va mai umfla și durerea se calmează. Chiar și în cazul arsurilor, uleiul grăbește vindecarea.
  • Uleiul de migdale- este foarte blând, bine tolerat, se poate folosi pentru toate tipurile de piele, chiar și pentru cea de bebeluș. Se absoarbe repede în piele, are un parfum slab, de aceea se folosește la produsele pentru aromaterapie. Chiar dacă e mai scump, merită să investim în uleiul de migdale presta la rece.
  • Uleiul de măsline- este cel mai cunoscut, care se găsește în orice bucătărie. Și în cosmetică e valabilă aceeași regulă. Are proprietăți inflamatoare, conținut bogat în tocoferol, de accea se păstrează până la doi ani. Se absoarbe lent în piele, dar o înmoaie, de accea se recomandă pentru pielea aspră, uscată. 


Mai apoi, pregătiți-vă pentru a vă pune la treabă, nu vă faceți griji deoarece totul este explicat pas cu pas. În timp ce citeam mi-am dat seama că totuși nu este atât de ușor să le prepari, e nevoie să ai niște cunoștințe, fiecare produs fiind format dintr-o parte apoasă și una uleioasă care fizic se pot combina. Ai nevoie de ustensile, și multe dintre ingrediente nu sunt tocmai cele mai ieftine, dar vă asigur că vă veți bucura de rezultat. Pot spune că multe dintre rețete mi-au stârnit interesul cum ar fi:
- Laptele demachiant cu argan și trandafir sălbatic
- Gelul hidratant cu extract de perle pentru zona ochilor
- Luciul de buze cu aromă de mure
- Ciocolată de baie cu cacao și vanilie


Mi-a plăcut tare mult această carte și este un adevărat ghid folositor în cosmetică. Eu o am de la Editura Casa, intrați pe site deoarece veți găsi o mulțime de cărți de genul. Are 144 de pagini, este plină de fotografii foarte frumoase, de calitate, iar prețul ei este de 27,29.
Voi ce produse cosmetice vă preparați acasă?

29 de comentarii:

  1. Pare o carte tare interesanta! O sa o caut si eu cu siguranta!😘

    RăspundețiȘtergere
  2. N-am preparat niciun produs acasa pana acum. Mi-ar prinde bine o astfel de carte. ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Îmi place această carte deja! Nu știam că există, este bine de știut, mai ales că mie îmi place și fac diverse rețete cosmetice în casă.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cat de interesant! Si cred ca mi-ar placea tare mult sa foloseesc produse preparate de mine! Super

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce făină este cartea �� eu prepar măștile în casă. Cu alte produse nu am avut "curaj"

    RăspundețiȘtergere
  6. E foarte interesant ideea de a-ti face singurica cosmeticele! Abia astept sa vad ce creme si lotiuni o sa-ti faci!

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa stii ca inca nu am preparat, dar am folosit un astfel de produs si imi place.

    RăspundețiȘtergere
  8. Wow! Si eu trebuie sa cumpar aceasta carte. In ultimul timp, am tot cautat astfel de retete pentru cosmetice homemade. Articolul tau a venit la fix!

    RăspundețiȘtergere
  9. E superba cartea! arata atat de dragut

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu cred ca as fi incantata de o asemenea carte!

    RăspundețiȘtergere
  11. Cartea asta e foarte interesanta, orice femeie trebuie sa o aiba in casa. Nu am rabdare sa prepar cosmeticele in casa ,insa e interesant sa ai asa ceva, nu se stie niciodata cand ai nevoie

    RăspundețiȘtergere
  12. Pare foarte faina cartea asta, mai ales pentru pasionati. Eu n-as avea rabdare sa imi prepar singura cosmeticele, dar imi place maxim sa le folosesc pe cele handmade.

    RăspundețiȘtergere
  13. Sa stii ca nu stiam de aceasta carte insa imi suna bine, iar imaginile sunt foarte faine!

    RăspundețiȘtergere
  14. Ai pregatot vreun produs cosmetic cu ajutorul acestei catrtii?

    RăspundețiȘtergere
  15. Hm, articolul este foarte interesant doar ca pentru a prepara astfel de produse trebuie sa ai un mediu steril! Acum na eu am tenul foarte sensibil, si imi e greu sa prepar astfel de produse

    RăspundețiȘtergere