miercuri, 12 august 2020

Sa ai curajul sa iti doresti mai mult | Recenzie

 Bună dragile mele și bine v-am regăsit! De curând am început o nouă carte și pentru că mi-a plăcut extrem de mult am zis să vă povestesc despre ea. "Să ai curajul să îți dorești mai mult" scrisă de o dragă prietenă care este și bloggeriță în același timp, Anca Moraru. Este o lectură ușoară, aș fi terminat-o chiar și în două zile dacă aveam mai mult timp, drept să vă spun de la capitolul 10 am și ajuns la final în aceași zi.

"Acest roman prezintă povestea unei femei ajunsă la aproape 40 de ani, Celeste Northon care este prinsă într-o relație toxică ce îi afectează prezentul. Prinsă între iubiri trecute și prezente, dragostea pare să îi scape scape printre degete. Va găsi ea oare iubirea pe care și-o dorește? Va reuși să scape de umbrele trecutului și să trăiască prezentul?" 

Romanul te acaparează încă din primele pagini, este o poveste cu multe răsturnări de situație neprevăzute, și totul începe descris frumos, iubirea care s-a înfiripat atât de repede între Celeste și Mark, surprinzător fiind faptul că deși el avea o soție acasă.

"Nu discutasem niciodată despre EA, era un subiect tabu, iar el din politețe evita răspunsurile. Suntem noi doi acum și restul nici numai contează."

"Apartamentul meu devenise cuibușorul nostru de nebunii.. avea un dulap doar al lui, unde își adusese câteva haine.. își lăsase amprenta peste tot, nu doar în inima mea."

În cei 5 ani de relație ai lor păreau un cuplu în adevăratul sens al cuvântului, o însoțea de asemenea la evenimente însă cum lucrurile scapă de sub control uneori, inima Celestei este frântă. 

Își face apariția un alt personaj, Tom, scriitor de asemenea și par a forma un cuplu destul de drăguț, deși se gândea că nu va mai putea iubi din nou. Totul venise de la sine, natural, doar de asta avea nevoie nu? Stabilitate, un bărbat care să îi fie alături, o viață împreună. 

Ce m-a surprins mult, când totul credeam că este așezat la locul lui, sunt pe urmă mesajele de la Mark, care îi spune că se află în spital, că a divorțat de soție și își dorește să îi mai acorde o șansă. Îi mărturisește că nu poate trăi fără ea, deși a înțeles asta mult prea târziu. Ce credeți că face Celeste? Fuge la spital, lăsând în urmă o persoană care o iubește, urmând a fi dezamăgită din nou, atunci când acesta iese la cină la părinții lui cu fosta soție.

"-Mama mea nu știe că am divorțat, nici nu i-am spus că e foarte bolnavă. "

"Devenisem patetică, înșelată de iubit, nedorită de fostul iubit.."

Când decide să își facă ordine în viață apare un bărbat, medic pediatru, David, frumos, deștept așa cum afirmă ea. Crăciunul l-a petrecut alături de el și familia lui care păreau că o iubesc pe ea. Brusc apare și faptul că acesta urma să aibă un copil de care nu știa cu fosta iubită. 

"Am înlemnit. Am crezut că nu aud bine. Am crezut că e un vis urât, dar nu era. Știam că aici avea să se încheie totul".

"Am învățat că marile povești de iubire sunt doar în filme și cărți, dar mi-aș dori o astfel de poveste. Am învățat însă că în iubire nimic nu e simplu, că uneori te pierzi pe drum.. sau poate că povestea mea încă nu s-a sfârșit mai are multe căi încâlcite."

Într-adevăr multe o mai așteaptă pe Celeste. Finalul m-a lăsat cu zâmbetul pe buze, și mă bucur că a avut curaj să își găsească totuși calea după atâtea dezamăgiri. 

Alături de cine credeți că își va găsi iubirea? Veți afla asta doar dacă o citiți și voi. Abia aștept și noi publicații de la Anca, aceasta fiind prima ei carte chiar este una reușită. O puteți găsi și voi aici


14 comentarii:

  1. Mie mi-a plăcut foarte mult cartea! Sper ca Elena sa continue sa scrie

    RăspundețiȘtergere
  2. Uau, ce acțiune cutremurătoare are acest roman! Scrie foarte frumos Anca! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Iti multumesc din suflet pentru recenzie, si ma bucur ca povestea ti-a placut.

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place cum ai povestit despre aceasta carte, o pun pe lista.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-a placut tare mult aceasta carte, o recomand si eu cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am citit-o si eu si chiar e tare relaxanta. :) Are talent. :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Pare o carte minunata. Imi place sa descopar autori romani. 🥰

    RăspundețiȘtergere
  8. Am apucat si eu sa citesc cartea si mi-a placut mult. CHiar inspirata Anca

    RăspundețiȘtergere
  9. Hai ca m-ai facut curioasa... chiar asa?! Cu cine ramane la final?

    RăspundețiȘtergere