joi, 28 ianuarie 2021

Igiena orală corespunzătoare la copii și adulți

Igiena orală este foarte importantă, atât pentru a ne menține un zâmbet frumos cât și pentru a preveni apariția cariilor sau a altor boli gingivale. Un periaj corect ar trebui realizat de măcar 2 ori pe zi, fie că alegeți periuță normală sau electrică, acest lucru nu trebuie omis. 

Ce produse folosim noi ?

O pastă de dinți o putem alege în funcție de nevoile fiecăruia, fie una cu fluor pentru întărirea smalțului dentar, una care să albească dinții, însă nu folosită timp îndelungat sau pentru dinți sensibili fără abrazivi. De ceva timp eu și soțul folosim pasta de dinți de la Colgate și le mai alternăm. Brandul este unul foarte cunoscut, iar Max Clean Mineral Scrub face o treabă excelentă. Are o textură de gel, împrospătează respirația, protejează împotriva cariilor. Nu vă speriați de acele particule de scrub deoarece sunt foarte fine. Privind periuța prefer să aleg una cu perii moi deoarece în timpul sarcinii gingiile parcă au devenit puțin mai sensibile. 

Apa de gură are și ea un rol important și se folosește după efectuarea periajului. Am ales-o pe acesta de la Listerine Total Care Sensitive 6 în 1 pentru o protecție completă a dinților. Are rolul de a proteja gingiile, fortifica dinții și smalțul, de a curăța și conferi o respirație proaspătă. Pe lângă asta ajută la eliminarea plăcii bacteriene. 

Îngrijirea danturii la copilași 

Încă de la o vârstă fragedă trebuie să atragem copiilor atenția asupra necesității și importanței periajului dentar. Pentru fetița mea folosesc de foarte mult timp produsele de la Elmex special concepute pentru cei mici. Este un obicei sănătos pe care l-am învățat împreună, văzând în mod constant la noi, a fost și ea foarte deschisă și curioasă iar acum a devenit o joacă. Dinții de lapte merită cea mai bună protecție și îngrijire iar cum picii noștri adoră dulciurile aceasta formează și un strat protector pe smalțul dinților. 

Cât despre periuță la început am folosit un dispozitiv gingival iar apoi am trecut pe cele de la Elmex, cât mai moi care să nu irite gingia. Pe Notino veți găsi toate produsele de care veți avea nevoie. 

Voi ce produse folosiți pentru igiena orală? Cu ce anume vă înțelegeți mai bine? 

13 comentarii:

  1. De la Colgate folosesc și eu pasta de dinți și sunt mulțumită de ea .Trebuie să avem grijă de igiena orală pentru a nu avea probleme mai târziu .

    RăspundețiȘtergere
  2. Pasta de dinți de la Colgate și apa de gura Listerine folosesc și eu

    RăspundețiȘtergere
  3. Lucrand niste ani in stomatologie... am invatat cat de important este un periaj corect, realizat cu unelte potrivite. Si eu sunt fan Colgate (in ce priveste periutele de dinti). La pasta am alta favorita. Iar apa de gura Listerine este minunata!
    Mai lipsesc 3 lucruri: racleta pentru limba, ata dentara si dusul bucal! Toate niste must-uri pentru o dantura impecabila.

    RăspundețiȘtergere
  4. Folosesc aproape toata gama de la Oral B pentru ca am perita electrica si irigatorul bucal de la ei, asa ca extind asata si la consumabilele orale.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am luat si eu pentru Darius o pasta de dinti Elmex si ii place.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am luat si eu pentru Darius o pasta de dinti Elmex si ii place.

    RăspundețiȘtergere
  7. Apa de gură listerine e una dintre preferatele mele.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu am mai folosit Colgate de cava timp, dar folosesc tot de pe Notino Marvis.

    RăspundețiȘtergere
  9. Si eu folosesc cam aceleasi produse. Cel putin despre Listerine pot sa spun ca am numai cuvinte de lauda si o folosesc de ani buni

    RăspundețiȘtergere
  10. Apa Listerine o folosesc si eu, e geniala. E important sa avem grija de dintii nostri.

    RăspundețiȘtergere
  11. Priduse Colgate folosom si noi, dar si apa de gyra Listerine.

    RăspundețiȘtergere
  12. Am folosit și eu Colgate pentru foarte mult timp,acum folosim periuta electrică,Sensodyne sau Parodontax și apă de gura Listerine

    RăspundețiȘtergere