vineri, 15 octombrie 2021

Gata cu scuza „N-am cu ce mă îmbrăca!”

Oriunde te-ai uita, ești bombardat/ă de noile trenduri care se poartă sezonu’ ăsta, nu ți se pare? Ai vrea să ții pasul cu ele, dar chiar nu îți poți schimba garderoba în fiecare anotimp. Ȋn 2017 studiile arătau că hainele au un ciclu de utilizare din ce în ce mai scurt. O cercetare a Fundației Ellen MacArthur afirma că numărul mediu de purtări ale unui obiect vestimentar a scăzut cu 36% față de acum 15 ani. Ceea ce se traduce prin purtări mai puține, mai multe haine cumpărate și, implicit, mai multe aruncate.


Noi ne-am gândit să trecem în revistă tendințele toamnei în materie de modă și să te invităm să-ți reinventezi garderoba existentă. Fiindcă, partea cea mai faină cu trendurile e că, an de an, revin cu chestii cool pe care, ce să vezi, tu le ai deja!

1. Carourile

Carourile s-au întors în tendințe. Fie că e vorba de o cămașă, un sacou sau o fustă în carouri, sigur ai ceva cu acest imprimeu în dulap. Și bine faci! Pentru că pare că nu se vor demoda prea curând. Dacă crezi că sunt prea îndrăznețe carourile, încearcă să le combini cu alte elemente într-o singură culoare, de preferat una neutră, alb, negru, bej.

2. Culorile luminoase, saturate


Chiar dacă temperaturile au scăzut, asta nu înseamnă că trebuie să treci la culori terne și reci, dimpotrivă. Specialiștii iți recomandă să rămâi la culorile puternice, dinamice. Poți să răspunzi provocării cu curaj și să combini mai multe articole de îmbrăcăminte în astfel de nuanțe. Încearcă o fustă portocalie, o bluză lila și poate chiar și o geantă roz. Indrăznește și nu vei regreta!

Dar știi care e temerea cea mai mare vis-á-vis de aceste articole de îmbrăcăminte: se decolorează. Relax! Folosește un detergent creat special pentru a păstra vii culorile hainelor tale pentru muuuult timp. Detergentul lichid Colores de la Asevi are marele avantaj că este potrivit atât pentru spălarea manuală, cât și pentru cea automată - ceea ce înseamnă că îl poți folosi și pentru îmbrăcămintea mai delicată. Iar strălucirea culorilor – Wow! Noi atât îți spunem.

Și ca să fii în tendința ultimilor 1,5 ani - e adevărat, una pe care nu și-a planificat-o nimeni - nu uita să elimini germenii, bacteriile, virusurile de pe haine cu Igienizantul aditiv textil Gerpostar. Îl poți folosi împreună cu balsamul obișnuit atât pentru rufele albe, cât și colorate. Te scapă de „crocobauri” la orice temperatură de spălare, chiar și în apă rece. În plus, mașina ta de spălat iți va mulțumi, căci astfel îi cureți tamburul de microorganisme.

3. Cămășile cu nasturi

Cine nu are în garderobă o astfel de cămașă? Indiferent că e stil office, supradimensionată sau hippie, scoate cămașa din dulap și poart-o cu încredere. Este un articol de îmbrăcăminte foarte versatil, care te poate salva în multe situații. Îl poți asorta cu fuste, blugi, înnodat în talie sau pe post de jachetă peste un tricou. Cel mai drăguț e când porți cămașa iubitului – ăsta da statement!

4. Compleurile

Multă lume se aștepta să nu mai revină niciodată la modă. Ei, iată că se poate! Seturile formate din două piese de aceeași culoare sau același imprimeu sunt din nou în colecțiile designerilor și defilează pe covorul roșu. Dar stai, nu trebuie să iți cumperi acum ceva nou. Dacă nu ai un compleu propriu-zis, poți combina două elemente din aceeași zonă cromatică – o fustă sau un pantalon cu un sacou. Look-ul tău va fi cu siguranță unul elegant, iar dacă alegi și câteva accesorii potrivite ești gata pentru orice eveniment.

5. Franjurii

Da, da, aceste elemente care dau energie până și celor mai banale ținute! Oricât de simple ar fi hainele pe care le porți, o geacă, o pereche de blugi sau o geantă cu franjuri vor da acea senzație de mișcare plăcută a corpului și te vor scoate din anonimat. Doar nu degeaba ținutele de dans au franjuri unduitori. Singura problemă ar fi că nu poți spăla aceste haine la mașina automată, deoarece micile bucăți de material se pot rupe, așa că trebuie spălate de mână (însă ai cu ce, tocmai ți-am recomandat gama Asevi). Parol, efectul unei ținute cu franjuri merită!


Fotomodelul american Lauren Hutton spunea că „Moda este ceea ce îți este oferit de 4 ori pe an de designeri. Stilul este ceea ce alegi.” Iar când poți fi la modă fără să cheltuiești în plus, podiumul e al tău!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu