duminică, 18 noiembrie 2018

Medicamentul natural pentru răceală | Alege mierea BIO românească!

Atât de mult m-am bucurat când am auzit că apicolele româneşti devin apreciate în întreaga lume, inclusiv în Japonia, care este o ţară destul de pretenţioasă, o ţară unde se apreciază mai ales gustul deosebit al mierii de salcâm.
Mierea românească este percepută ca un produs natural, sănătos, energizant, un bun digestiv. Nu cred că trebuie să vă mai spun că la mine în casă se consumă zilnic mai ales în acest sezon! De curând am avut plăcerea să testez pentru prima dată şi miere BIO ( ecologică ) de salcâm şi polifloră. Ştiţi foarte bine că mierea ne poate feri şi chiar scăpa în anumite situaţii de medicamente, de răceli.
Albinuţele noastre sunt tare harnice, mie îmi sunt dragi chiar dacă uneori ne mai şi înţeapă, aşa suntem şi noi când suntem ameninţaţi ce-i drept..

De ce miere BIO?

Mierea BIO este obţinută prin respectarea unor condiţii stricte, cum ar fi:
-stupina trebuie să fie amplasată într-o zonă ecologică, fără factori poluanţi;
-nu este voie să se facă tratamente asupra albinelor;
-mierea trebuie depozitată şi extrasă doar folosind utilaje din inox.


De ce să nu îţi lipsească mierea din casă? 

Motive ar fi prea multe, din simplul fapt că este benefică atât pentru uz extern cât şi intern, plus că este cel mai sănătos aliment natural pe care putem să îl consumăm. Eu o folosesc la foarte multe, în ceaiuri, cafea, iaurturi, diferite prăjituri, până şi măşti faciale sau exfoliante! Ne putem creşte sistemul imunitar foarte uşor sau să scăpăm de răceli mult mai repede.

Mierea de salcâm provine din pădurile de salcâm din Podişul Transivaniei. Culoarea ei este alb-gălbuie, extrem de strălucitoare şi translucidă. Gustul ei este foarte dulce, iar aroma nu este atât de puternică ca alte sortimente, este o aromă fină, ce cu siguranţă vă va duce cu gândul la primăvară, la florile frumoase din grădină!

Beneficii ale mierii de salcâm:
- are acţiune energizantă, tonifiantă, laxativă, emolientă;
- are acţiune expectorantă, antiseptică, diuretică;
- curăţă ficatul, stimulează digestia, reglează tranzitul intenstial;
- îmbunătăţeşte activitatea inimii şi a sistemului circulator;
- ajută la refacerea organismului după efort;
- combate oboseala;
- stimulează sistemul imunitar şi creşte numărul de globule roşii;
- este o sursă bogată în minerale, putând fi folosită de persoanele anemice;
- se poate folosi pentru grăbirea vindecării rănilor sau arsurilor.Mierea polifloră, spun apicultorii că ar aduce cele mai mari beneficii organismului. Ea este recoltată din zonă cu floră foarte variată din Podişul Transilvaniei. Culoarea ei este perfect strălucitoare cu o tentă de chihlimbar. Este recomandată în special celor care au probleme cardiace şi hipotensivilor. Prin orice strop de nectar cules din flori de albinuţele harnice, mierea va aduce longevitate şi vitalitate organismului. O puteţi găsi aici.

Beneficii ale mierii poliflore:
- este bogată în vitaminele B,C,K, fier, calciu şi potasiu, stimulează apetitul, facilitează procesul digestiv ;
- îmbunătăţeşte activitatea inimii şi a ficatului;
- este un remediu excelent pentru oboseala fizică şi psihică;
- acest tip de miere este recomandat pentru tratarea anorexiei datorită conţinutului bogat în fier.

Reţetă pentru răceală şi gripă

De câteva luni am descoperit o reţetă care nu dă niciodată greş atunci când sunt răcită sau mă doare gâtul. Aveţi nevoie doar de 3 ingrediente, şi anume: mierea, ghimbirul şi lămâia. Este un remediu vechi, care vă va ajuta să treceţi peste o perioadă mai puţin plăcută! Mierea, ghimbirul şi lămâia sunt 3 ingrediente care luptă perfect împotriva bolilor. Sporesc de asemenea capacitatea corpului de a se apăra de bacteriile dăunătoare din mediul înconjurător. Ghimbirul şi mierea au proprietăţi antioxidante, mărind puterea sistemului imunitar.
Preparare: Reţeta se prepară foarte uşor, este aromată, iar acest elixir te va scăpa de simptomele ce însoţesc răceala, infecţiile şi inflamaţiile. Eu de obicei dau prin răzătoare o bucată de ghimbir proaspătă, adaug 2 lămâi, şi îndulcesc amestecul cu multă miere! Amestecul îl ţin la frigider, şi în fiecare zi consum 1-2 linguriţe.


Sper din suflet că articolul meu v-a fost de folos, puteţi folosi mierea în multiple combinaţii, după dorinţele voastre, şi nu uitaţi că produsele Apidava se pot găsi şi aici pe pagina de facebook.  Dacă doriţi şi alte reţete aştept cu drag sugestiile voastre în comentarii! 
Voi consumaţi acest deliciu?


20 de comentarii:

 1. Nici de la noi nu lipseste mierea, nici o zi fara miere si mie una imi place sa mananc fie in iaurt fie pe paine si unt

  RăspundețiȘtergere
 2. Mierea este un produs natural cu multiple iar faptul că sunt la îndemână, ar trebi să nu lipsească din casă.

  RăspundețiȘtergere
 3. nu ne lipseste din casa, o folosim zilnic la ceai si de curand am descoperit si una foarte foarte gustoasa de care nu stiam!

  RăspundețiȘtergere
 4. Mierea chiar are foarte multe proprietăți și nu ne lipsește din casă.

  RăspundețiȘtergere
 5. Cred ca pentru iubitorii de produse apicole este un rasfat!

  RăspundețiȘtergere
 6. Mierea este minunata si o lingurita dimineata pe stomacul gol ma revigoreaza.

  RăspundețiȘtergere
 7. Mierea chiar e un aliment minune, care nu ar trebui sa ne lipseasca din casa.

  RăspundețiȘtergere
 8. Eu nu am atat de multa nevoie de un remediu pentru raceala, dar ma lupt sa trec de raceala cu fetita mea. In tratamentul administrat am introdus si mierea si deja incep sa se vada rezultatele

  RăspundețiȘtergere
 9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 10. Foarte faina mierea asta, imi place mult gustul ei. In sezonul rece mi-o pun in ceaiul cu lamaie 🤗

  RăspundețiȘtergere
 11. Nici mie nu imi lipseste mierea din casa! Iar mierea de la Apidava e excelenta❤️

  RăspundețiȘtergere