marți, 10 decembrie 2019

Pandișpan cu fructe de post și îndulcitor natural

Nu îmi vine să cred că mai sunt câteva zile până la Crăciun.. A trecut atât de repede și anul acesta, și recunosc că de când m-am întors la servici din maternitate, parcă timpul a zburat. Stilul de viață a devenit mult mai solicitant, dar mi-am propus ca mereu să petrec timp cu familia și să le ofer tot ce e mai bun, și aici vorbim de deserturi, evident!

Ca în fiecare an, înainte de sărbători se ține post 40 de zile, și recunosc că uneori numai am idei ce să gătesc, ok, fructe, legume, dar când vine vorba de ceva dulce? Ei..stau cam prost la capitolul asta..:))
Există deserturi de post fără ouă, lapte, unt și alte cele? Hmm..da, există, câteva.. dar oare există și deserturi sănătoase fără zahăr?? DA!


De când am descoperit îndulcitorul de bază de Stevia de la Edulcorem, am încercat să gătesc orice desert fără zahăr. E drept, e mult mai sănătoasă această alternativă, atât pentru noi, cât și pentru cei care suferă de diabet. Are Zero calorii, Zero indice glicemic, este stabil termic și cel mai important este că nu are un gust amărui, specific altor îndulcitori.

Din nou am luat șorțulețul pe mine și bentița care o iubesc, și m-am apucat de bucătăreală...
Dacă data trecută am făcut biluțe de biscuți cu cacao, astăzi vă prezint rețeta mea de Pandișpan pufos cu fructe de pădure. Știu este o rețetă veche, făcută de mama și bunica mai mereu, dar îmi e dragă.


Ingredientele folosite au fost:
- fructe de pădure: zmeură, afine, ce doriți și aveți voi
- 1 cană de apă minerală
- o jumătate cană de ulei
- îndulcitor Edulcorem 1 cană
- 2,5 căni făină
- 1 praf de copt
- coajă rasă de portocală sua lămâie
-1 praf de sare

Modul de preparare: Nu este mare filozofie, în primul rând se amestecă cu un tel apa minerală cu îndulcitorul de la Edulcorem, și când s-a dizolvat adăugăm uleiul, coaja de lămâie, portocală și sarea.
Se adaugă făina câte puțin și nu uitați de praful de copt, care eu mereu îl sting cu puțină lămâie.
După ce făina s-a încorporat, turnăm totul în tavă și partea faină e când adăugăm fructe din belșug.
Se lasă la cuptor cam 35 min, și puteți să îi faceți testul cu scobitoarea.

Este o rețetă simplă, sănătoasă de altfel, și gustoasă. Produsele celor de la Edulcorem le găsți pe site-ul nosugarshop.ro. Sper din suflet că v-a plăcut rețeta mea de post să aștept să o faceți și voi!! Sărbători minunate vă doresc!

26 de comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumim frumos pt rețeta

    RăspundețiȘtergere
  3. Super reteta. Mama mea face destul de des pandispan cu diverse fructe. Eu nu am facut niciodata, dar promit sa incerc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata foarte bine,mi-ai făcut poftă.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cat de bine arata pandispanul tau, merge de minune cu o cafea.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am o problema.cu pandispanul, tot timpul mi se lasa. O sa incerc si reteta ta poate am succes.

    RăspundețiȘtergere
  7. Vai ce bine arată !!! Am să incerc si eu rețeta în weekend ,sper să-mi iasă și mie !❤😋😍🤗

    RăspundețiȘtergere
  8. multumim, o reteta de incercat, aseara am facut ceva asemanator dar in forme mici!

    RăspundețiȘtergere
  9. Și mie mi se pare ca a trecut anul asta foarte repede.
    Cât despre indulcitorul pe baza de ștevie, cred ca o sa îl încerc și eu, mai ales ca nu mai am voie zahar.

    RăspundețiȘtergere
  10. Îndulcitorul pe bază de stevie câștigă tot mai mult teren, ceea ce este foarte bine deoarece este sănătos. Mulțumesc pentru rețetă, o voi testa și eu!

    RăspundețiȘtergere
  11. Arata bine, insa eu tot zahar i-as pune. Chiar nu agreez gustul indulcitorilor artificiali, sau din altceva decat sfecla/trestia de zahar!

    RăspundețiȘtergere
  12. Arată delicios, cred ca o sa încerc și eu sa fac de Crăciun.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce rețeta interesantă! În sfârșit mai văd și la alte persoane rețete vegane. O să o încerc și eu.

    RăspundețiȘtergere
  14. Arata foarte bine aceasta prajiturica. Cred ca ar fi mers si un strop de cacao pentru ceva mai multa culoare

    RăspundețiȘtergere
  15. N-am mai facut de mult timp o prajitura, pandispanul e usor de facut si e foarte gustos. Ti-a ieșit foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  16. Chiar e simplu de facut! O sa incerc si eu aceasta reteta! ❤️

    RăspundețiȘtergere
  17. Mmm ce bine arata! O reteta foarte faina si delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  18. Ce bine arata pandispanul tau!! Si eu folosesc indulcitor natural in multe situatii si ies delicios preparatele!

    RăspundețiȘtergere
  19. Arata delicios ! Si cat de fain ti-a crescut pandispanul!

    RăspundețiȘtergere