miercuri, 11 august 2021

Sirop Laurul sau cum sa te racoresti intr-o zi caniculara!


În sezonul cald, e important să ne păstrăm hidratarea și chiar dacă apa e una din cele mai bune soluții, nu strică deloc un mic moment de răsfăț la acest capitol.

De curând, am testat câteva siropuri Laurul, gamă care conține toate acele gusturi pe care cu siguranță ți le aduci aminte din copilărie. Căpșuni, vișine, zmeură, fructe de pădure sau chiar trandafir și soc sunt printre tipurile de sirop Laurul pe care le poți găsi în magazine.

E important de menționat că siropurile Laurul sunt produse în România – dacă încerci să cumperi produse locale și să încurajezi astfel producătorii români, aceste siropuri ar trebui să intre pe lista ta de cumpărături. Al doilea motiv pentru care am testat aceste siropuri este faptul că nu conțin conservanți, îndulcitori sau coloranți artificiali, ci numai zahăr, deci reprezintă o alternativă mai ok comparativ cu alte sucuri de pe piață.

Iată în continuare câteva idei de băuturi pe care le poți face cu ușurință în casă, fără alcool (deci potrivite pentru întreaga familie), pentru a te răcori și relaxa într-o zi caniculară.

În primul rând, un mocktail este o băutură de tip cocktail, însă care nu conține alcool. Bineînțeles, pentru o seară în doi sau pentru atunci când ai invitați, poți adăuga și un strop de prosecco în băuturile pe care le prepari.

 
Hugo fără alcool cu sirop Laurul

Ingrediente:

· 30 ml sirop de soc Laurul

· 150 - 180 ml apă minerală sau plată

· gheață

· zeamă de lime

· mentă

Un detaliu important atunci când îți prepari acasă un cocktail aromat este să folosești un muddler sau un alt instrument pe care-l ai acasă pentru a zdrobi feliile de lime sau de fructe, împreună cu frunzele de mentă. Acest detaliu te asigură că vei obține o combinație de gusturi intensă. După acest prim pas, adaugă în pahar cei 30 de mililitri de sirop de soc Laurul (poți utiliza o cupă de măsurare însă cantitatea nu este strictă, ci în funcție de gustul pe care-l preferi), apa minerală sau rece (obligatoriu de la frigider), câteva cuburi de gheață și frunze de mentă pentru decor.


Mocktail cu castraveți și sirop Laurul de fructe de pădure

Ingrediente:

· 1 castravete

· 30 ml sirop de fructe de pădure Laurul

· 150 – 180 ml apă minerală sau plată

· gheață

O rețetă cel puțin interesantă, datorită prezenței castravetelui, însă și aspectul și gustul sunt de efect. Zdrobește bucățile mai mari sau feliile de castravete în pahar, alături de o felie de lămâie, apoi adaugă cantitatea de sirop de fructe de pădure, apa (minerală sau plată) rece și gheață.


Mocktail de căpșuni

Ingrediente:

· 3-4 căpșuni

· 30 ml sirop de căpșuni Laurul un sfert de lime

· 150 – 180 ml apă minerală sau plată

· gheață sau fulgi de gheață

Se zdrobesc căpșunile și o felie de lime în pahar, se adaugă siropul, apa minerală și la final, cuburile de gheață.


Acestea sunt doar câteva idei de băuturi pe care le poți obține folosind un sirop natural din fructe Laurul, dar cu siguranță poți descoperi și alte idei pe care să le testezi, combinând o parte sirop, 6 părți apă, fructe zdrobite și gheață. Cum ți se par rețetele? 

18 comentarii:

  1. Suna foarte bine aceste cocktailuri fara alcool! Noi nu bem alcool asa ca sunt de ajutor aceste retete.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ne place si noua sa avem siropuri diverse in casa, uneori folosim apa minerala, alteori apa plata, si adaugam si menta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt un mare susținător și consumator de produse locale asa ca, pentru mine, articolul tău este unul de interes. Nu am încercat aceste siropuri dar, cu siguranță le voi pune pe lista de cumpărături.

    RăspundețiȘtergere
  4. Preferatul meu e cel din capsuni, dar as incerca si din trandafiri...

    RăspundețiȘtergere
  5. Hmmm n am mai gustat de mult timp un sirop, chiar mi e dor de acele vremuri, o sa incerc si eu acest sirop si voi prepara prima varianta prezentata de tine!

    RăspundețiȘtergere
  6. Celui de afine nu i-aș spune nu, sincer. Cred că acela mi-ar plăcea cel mei mult.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred ca ar merge foarte bine si cateva picaturi de sirop in ovaz. Sigur este delicios.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ador siropurile ce mă ajută la prepararea unor băuturi speciale. O sa încerc și acest brand.

    RăspundețiȘtergere
  9. Am facut si eu cocktail Hugo si mi-a placut maxim. Tot cu sirop Laurul l-am facut si eu

    RăspundețiȘtergere