luni, 6 septembrie 2021

Cărticele noi în biblioteca Teodorei | Ed. Casa

Mare ne e bucuria când așteptăm un colețel plin cu cărți frumos ilustrate! Sunt așa bucuroasă să o văd pe Teo interesată să descopere lucruri noi din cărți, încât nici nu îți dai seama cât de repede învață și cât de receptivă este. De la Editura Casa avem câteva noutăți din portofoliul lor pentru copii, așa că azi împreună vi le vom prezenta. 

Carte Puzzle- La fermă

Încep cu aceasta deoarece e preferata noastră, o cărticică veselă, cartonată, ce onține și 10 piese mari de puzzle. Teo iubește enorm animalele, iar cartea prezintă o mulțime pe care te invit să le descoperi. 

Spre exemplu, animalele trebuie hrănite drept urmare trebuie să căutăm roaba cu fân și să o așezăm la locul ei. Oile sunt pe pășune, însă mielușelul își caută mama...haide să vedem unde o fi.. ( așa putem potrivi toate cartonașele într-un mod jucăuș ). Seara animalele trebuie puse la somn, iar astfel ajutăm și noi la treburile fermei. 


Știu să număr

Cine iubește matematica? Hmm.. cu siguranță te pot ajuta eu, printr-o întâlnire jucăușă cu cifrele. Răsfoind și deschizând ferestrele din carte vom descoperi cifre de la 1-10. Mi se pare o idee genială, iar pe fetița a cucerit-o faptul că trebuie să descopere ce se află în fiecare cadran. O mulțime de întrebări, o varietate de jocuri ce fac activitatea mult mai distractivă, fără a pune presiune pe învățat. 

"Câte jucării sunt în dulap? Ce descoperi în spatele ușilor?"

"Luca nu-și găsește pantoful, îl ajuți să caute perechea?"

"Azi e ziua lui Luca. Împlinește 3 ani...Câte felii de tort primește fiecare copil dacă se împarte egal?"

"Cine este primul, cine este al doilea?"


O îmbrățișare de noapte bună

Noi ne-am făcut de multă vreme un ritual, și anume seara îi citesc povești de noapte bună, iar cartea aceasta vine la fix. Personajele pisica, purcelul, oița, văcuța, puiul sunt foarte obosiți și se pregătesc de culcare. Însă ca orice copilaș și ei au nevoie de un pupic, o îmbrățișare și plușul preferat. Noi trebuie să îi ajutăm să găsească perechea potrivită! Cartea conține și câteva abțibilduri ce pot fi refolosite.

După ce ne vom plictisi de ele, trebuie neapărat să îi cumpăr câteva cu Bobiță și Buburuză deoarece capu îmi e calendar. Știu că am spus...nu avem preferințe, însă i s-a pus pata parcă pe desenele respective. Și consider că decât să stea în fața unui Tv, mai bine răsfoim, citim și ne distrăm prin joacă. Acum îmi amintesc și eu de copilărie, când îmi doream enorm reviste din desenele animate, iar când mama îmi cumpăra parcă primeam mană cerească, doamne ce vremuri. 

Sunt curioasă cum vi se par recomandările mele? Ce mai citiți împreună cu copilașii voștri?


14 comentarii:

  1. foarte faine carticelele, sunt sigura ca teodora s-a distrat cu ele!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si al meu era obsedat de Bobita si Buburuza cand era mic. Si acum mai stiu cantecul ala cu care incepeau desenele. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamneee! Înainte de orice comentariu trebuie să spun că m-am topit la foto cu îngerașul tău minunat! Să îți trăiască!
    Desigur, cărticelele sunt și ele tare drăgălașe și mai ales interesante. Va trenui să le iau și eu, deși încă nu sunt încă potrivite pentru ”Buburuza”.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce carticica draguta, perfecta pentru povestile copilariei.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce faine carticele, ce imi plac aceste carti interactive si tare atragatoare pentru puiuti! Noi citem cateva carti de la Ioana Macoveiciuc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Par foarte dragute si de ajutor aceste carticele!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce carti frumoase pentru copii se gasesc acum! Nu cum erau cand eram noi mici, putine si cu desene urate!

    RăspundețiȘtergere
  8. Recomandari foarte bune pentru nepotica mea, mai ales ca incepe clasa 0.

    RăspundețiȘtergere
  9. Teo e o frumoasa si merita sa aiba numai carticele la fel de dulcici ca si ea.

    RăspundețiȘtergere
  10. Sunt asa faine aceste carticele. Ma bucura ca au rol educativ si pentru creativitate.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce dragute sunt carticelele! Si noi avem o multime de la ei.

    RăspundețiȘtergere
  12. Imi plac mult genul asta de crti. Am sa arunc si eu o privire e site

    RăspundețiȘtergere