miercuri, 27 octombrie 2021

Îngrijrea pielii bebelușului | Ce produse utilizăm?

Bună dragi mămici și bine v-am regăsit! De multe ori mă întrebați pe pagina de Instagram ce anume folosesc pentru bebeluș în materie de produse pentru îngrijire. Așa că astăzi vreau să povestim puțin mai pe larg despre acest subiect. Suntem cu toate de acord că pielea bebelușului este foarte sensibilă de la naștere și pe lângă acest lucru ei au nevoie de protecție față de factorii toxici din mediul în care trăim. 

După naștere mulți dintre bebeluși dezvoltă acnee sau au pielea uscată. Este un fel de schimbare hormonală și o reacție la viața extrauterină. Încă din sarcină am încercat și eu să folosesc produse cât mai safe, hidratante, cu ingrediente active, iar pe Notino în categoria mama și copilul găsiți tot ce aveți nevoie. 

Mustela și Bioderma îmi vin în minte atunci când mă gândesc la produse blânde cu pielea, astfel că de la nașterea lui Mihai noi am alternat aceste produse. Mustela oferă produse destinate tuturor tipurilor de piele, normală, sensibilă, uscată, cu tendință atopică. Pentru noi s-a potrivit foarte bine gama cu Avocado din cultură Organică iar gelul care îl avem curăță delicat, se poate folosi pentru păr și corp, este bun atât pentru piele, cât și pentru planetă. Conține de asemenea glicerină ce hidratează pielea, cocoglucozidă, pentru o curățare fină și pantenol ce calmează și tratează pielea. 

Pentru hidratare după băiță recomand cu drag balsamul emolient de la Bioderma. Emolientul este esențial în îngrijirea pielii atopice pentru că reduce pierderile de apă, restructurează pielea din interior, protejând în fața factorilor externi. Produsele din gama Atoderm, inclusiv uleiul lor de duș este absolut extraordinar, și toată familia de la mic la mare se poate bucura de ea. 

În materie de șervețele le-am descoperit pe cele de la Linteo Baby, Aqua Sensitive fiind în top. Sunt potrivite pentru pielea sensibilă, calmează zonele iritate și sunt organice. 


Mă bucură tare mult faptul că pe Notino au adus o astfel de categorie special creată pentru mămici și bebei. Astfel putem găsi produse pentru alăptare, hrănirea copilului, îngrijirea în perioada de sarcină și după, jucării de dentiție, zornăitori. 
Ce mai dorim să testăm pe viitor sunt produsele brandului Chicco Baby Moments despre care tot așa am auzit multe laude. Am achiziționat laptele de corp și șamponul.

Recomand să folosim pentru puișori produse special create pentru ei, avizate de medici pediatri, testate dermatologic, hipoalergenice și cu PH neutru. Fără parfum, la fel și în șervețelele umede. Sunt curioasă să aflu și părerile și recomandările voastre! Voi ce folosiți pentru îngrijirea pielii bebelușului?


11 comentarii:

  1. Foarte faine recomandarile tale, imi plac mult de tot.

    RăspundețiȘtergere
  2. As alege cu mare atentie produsele de ingrijire a pielii bebelusului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred că trebuie să ai mare grijă ce alegi. Nu am bebeluș, dar are o prietenă și folosește produse de la Attitude.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte mare grija aveam cu pielea copiilor mei cand erau bebelusi. Stiu ca orice incercam, aveam griija sa nu incerc prea des produse noi. Si daca gaseam ceva ce le facea bine, pastram. Cel mai bine tin minte produsele de la Bubchen.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu se aplică la mine, însă e important de știut. Mulțumim.

    RăspundețiȘtergere
  6. recomandarea ta mi se pare extrem de pertinenta si toate mamicile trebuie sa tina cont de ea!

    RăspundețiȘtergere
  7. Produsele de ngrijire pentru copii trebuie să fie de calitate superioară și de asemenea, blânde cu pielea lor. Toate cele enumerate sunt bune, cred că le-aș alege și eu.

    RăspundețiȘtergere
  8. Produsele Bioderma si Nivea le-am folosit eu cel mai des.

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte bune alegerile tale! Aceste branduri au grija mare de pielea lui bebe!

    RăspundețiȘtergere
  10. Bioderma si Mustela sunt perfecte pentru pielea bebelusi. Pe ambele le-am folosit si eu!

    RăspundețiȘtergere
  11. Cat a fost bebelina mica am folosit bioderma si acum folosesc pentru ea cam ce vrea si cea mare. Adica Nivea, Bubchen sau Bioderma

    RăspundețiȘtergere