joi, 16 aprilie 2020

Joc interactiv + Spumă modelatoare | Edu Class

Bună dragi mămici și bine v-am regăsit! Încă multe dintre voi căutați un antidot pentru plictiseală probabil, știu că toate ne dorim ca lucrurile să se rezolve, să ne bucurăm de vremea plăcută jucându-ne afară, dar mai trebuie să așteptăm. Copilașii sunt niște ființe minunate, optimiste, în tot timpul acesta am văzut o mulțime de picturi, desene vesele create de ei, curcurbee, care mai de care frumoase și cred că ar trebui să învățăm și noi de la ei.
Este foarte important să #stămacasă în această perioadă grea tocmai de accea vreau să vă povestesc cu ce ne-am distrat noi zilele acestea și poate vă dăm niște idei. Pe site-ul celor de la Edu Class am descoperit o mulțime de jocuri pentru copii de toate vârstele și activități distractive în familie.


Spuma modelatoare- PLAY FOAM 

Deși fetița are doi ani iubește să modeleze, astfel că am început cu plastelina iar acum am găsit această alternativă mai ușoară, spuma modelatoare. De ce spun asta? Pentru că textura este foarte ușoară, vine în o multitudine de culori vesele, nu se lipește de mâini sau covor, deci e fain că nu faci mizerie prin casă. Noi am făcut împreună un curcubeu și un soare, însă puteți să îi lăsați pe copii să își exprime creativitatea. De asemenea prin intermediul acesta copilul își dezvoltă abilitățile motorii fine. Mai precizez că este non toxică, nu se usucă, deci puteți să o refolosiți. Deja îmi place și mie ca adult!



JOC- Culege Merele 

Al doilea joc are 3 posibile variante dar necesită mai multă răbdare zic eu dar și atenție, însă din prima fetița a fost captivată de el. Prin intermediul lui copilul își dezvoltă abilități de numărare, coordonare, contribuie la învățarea culorilor. Îl puteți găsi aici.

Ce include setul?
- planșa de joc în formă de copac cu model față-verso
- zar+ 16 bile în patru culori și dimnesiuni diferite
- 2 boluri, clepsidră
- 2 dispozitive tip clips sub formă de pasăre



Varianta 1 de joc: Primul jucător dă cu zarul. Cu ajutorul clipsului trebuie să culeagă merele în funcție de culoarea indicată pe zar. Merele strânse se pun în bol iar la final se numără. Dacă nimerești floare alegi ce măr dorești, dacă nimerești omidă stai o tură. Merele mari primesc 2 puncte, cele mici câte 1 punct. Cel care strânge puncte multe câștigă.
Varianta 2 de joc: Întoarce clepsidra și încearcă să iei cât mai multe mere până la expirarea timpului. Cel care adună cele mai multe câștigă.
Varianta 3 de joc: Potrivește merele pe culoarea corespondentă pe planșa de joc, alternând dimensiunile.



Ziua trece mai repede atunci când ne distrăm și învățăm în același timp! Sunt curioasă cum vi se par propunerile mele. Voi cu ce vă ocupați timpul zilele acestea?

11 comentarii:

  1. Noi avem mare noroc ca stam la curte.Mare parte a timpului o petrecem afară. Nu avem timp să ne plixtisim,avem loc de joaca cu nisip, leagăne,balansoar, tobogan, trambulină,bicicletă ,trotineta și acum asteptam sa vedem si daca ne mai aduce iepurașul vreo jucarie pentru afară

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bune propunerile tale,noi stam mai mult pe afara ,stampa curte așa că profitam.

    RăspundețiȘtergere
  3. Oh ce faina e spuma aceea modelatoare. Frumoase activitati.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce îngeraș! Și ce încântată și preocupată este de jocuri!
    Mulțumesc pentru recomandare dar șî pentru imaginile oferite!
    Să fiți sănătoși și voioși cu toții!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-ar fi placut sa existe astfel de jocuri si cand eram eu mica :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Spuma modelatoare o avem si noi si copiii sunt maxim de incantati de ea. Se joaca zilnic si creeaza tot felul de chestii.

    RăspundețiȘtergere
  7. Uneori imi este tare dor de joaca cu nepotica mea, ea are o multime de jocuri educative si eu ii cumpar mereu.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cat de scumpa este! Se vede ca este fascinata de joc!

    RăspundețiȘtergere