miercuri, 10 martie 2021

3 Esențiale pentru curățarea tenului

Salut fete frumoase și bine v-am regăsit! Astazi vorbim din nou despre skincare, mai exact despre demachierea și curățarea corectă a tenului. De când am rămas însărcinată recunosc că rutina mea s-a cam schimbat deoarece tenul meu a devenit foarte uscat și sensibil. Am început să am grijă cum îmi demachiez tenul, folosind produse adaptate cerințelor lui și cu ingrediente cât mai curate. 

Ce produse ar trebui să folosim? 

  • Apa micelară

În primul rând apa micelară, o folosim chiar dacă purtăm sau nu machiaj. Tenul pe parcursul zilei adună o grămadă de impurități iar dacă săriți peste acest pas riscați să aveți pori sau puncte negre pe viitor. Cea mai bună apă micelară testată de mine până acuma este cea de la Bioderma. Hydrabio H2O conține un complex de substanțe active, create special pentru nevoile tenului deschidratat. 

Desigur că veți găsi și alte game, pentru ten gras, mixt sau normal. Demachiază perfect, reface hidratarea naturală datorită compusului brevetat, calmează și înviorează tenul.

  • Demachiant pentru zona ochilor 
Pielea din jurul ochilor este mult mai sensibilă în comparație cu restul feței din pricina țesuturilor mult mai subțiri. Îmi place să folosesc un demachiant bifazic iar alegerea mea a fost cel de la Bielenda cu avocado pentru ochi sensibili. Dizolvă perfect machiajul ochilor fără a freca, nu lasă peliculă grasă și hidratează zona. Nu uitați înainte de folosire să îl agitați foarte bine.
  • Lapte demachiant 
După îndepărtarea machiajului puteți să spălați tenul cu un gel, spumă de curățare sau lapte demachiant dacă aveți tenul uscat, sensibil. Îmi place să cred că toate rezidurile sunt îndepărtate temeinic iar textura laptelui este una delicată, tenul simțindu-se mult mai bine după folosire. Folosesc Cerave Hydrating Cleanser cu efect de hidratare cu textură ușoară, cremoasă așa cum îmi place. Conține acid hialuronic, ceramide esențiale ce ajută la reînnoirea barierei naturale, nu conține parfum și este hipoalergenic.


Cam aceasta ar fi rutina de demachiere/curățare a tenului meu, însă voi o puteți adapta desigur cu produse în funcție de tipul vostru de ten. Aplic pe urmă și o loțiune tonică, ser și cremă însă despre acestea am putea vorbi într-un articol viitor. Voi ce produse folosiți pentru demachiere? 

20 de comentarii:

  1. Și eu folosesc laptele demachiant de la CeRaVe. Îmi place mult textura lui

    RăspundețiȘtergere
  2. merg pe apa micelara, lapte demachiant nu am mai folosit de multicel

    RăspundețiȘtergere
  3. Bifazicul cu avocado de la Bielenda il folosesc si eu, e tare fain.

    RăspundețiȘtergere
  4. Demachiantul pentru ochi și laptele demachiant le folosesc și eu. Apa micelară, nu știu, cred că nu am găsit-o pe cea compatibilă cu tenul meu.
    Îmi plac recomandările tale, merită încercate.

    RăspundețiȘtergere
  5. Merg pe clasic si aleg apa micelara cu laptele demaciant nu prea m-am inteles

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu prea aplic produse de machiaj, dar folosesc laptele demachiant pe post de cleanser. Ador genurile de curățare. Am găsit și ape mnivelare foarte ok.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce produse bune sunt toate! 😍Eu folosesc apa micelara și gel de curățare de la Ziaja, momentan.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu mai folosesc tonerul, dar unul fara alcool sau parfum.

    RăspundețiȘtergere
  9. Apa micelara Bioderma și gelul de curatare cerave sunt preferatele mele!

    RăspundețiȘtergere
  10. Apa micelara de la Bioderma este nelipsita si de la mine! Este cea mai buna alegere in ceea ce ma priveste!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ey ma inteleg foarte bine cu Bioderma si folosesc foarte des aceasta apa micelara

    RăspundețiȘtergere
  12. Apa micelară de la Bioderma este preferata mea ,o ador ! Mai folosesc și șervețelele demachiante din LIDL ,care chiar sunt perfecte ptr.tenul meu si au și un preț mai mult decât accesibil .

    RăspundețiȘtergere
  13. Apa micelara Bioderma este și preferata mea,nu cred ca am incercat altceva mai bun

    RăspundețiȘtergere