miercuri, 24 martie 2021

Cum alegem cel mai bun pătuț pentru bebe

Bine v-am regăsit dragi mămici și viitoare mămici! Momentul nașterii se apropie cu pași repezi, așa că ne-am gândit să începem să amenajăm locul pentru bebeluș. Unul din lucrurile esențiale îl constituie pătuțul, locul unde acesta își petrece cel mai mult din timp mai ales în primele luni de viață. 

Astăzi vreau să vă spun după ce m-am ghidat eu privind alegerea făcută. Noi am comandat pătuțul de pe Visul Parinților, acesta fiind un site cu o mulțime de articole pentru bebeluși cum ar fi: cărucioare, păturici, saltele, lenjerii, leagăne, produse pentru igienă și alimentație. 

Confort siguranță și calitate- principalele criterii

Un somn liniștit și odihnitor este foarte important, atât pentru bebeluș cât și pentru mămică. Pătuțul Woodies Smooth este confecționat din lemn masiv și are dimensiunea de 120x60, ideal pentru bebe cam până la 3 ani datorită celor 3 niveluri de setare a saltelei. Până și pentru Teodora este perfect, ea a promis că va dormi în pătuț până vine frățiorul ei, și chiar îi place. 


– Nivelul 1: înălțimea suportului de saltea -50 cm; se recomandă pentru nou-născuți și se poate folosi până la vârsta de cel mult 6 luni, până ce micuțul se ridică în șezut.

– Nivelul 2: înălțimea suportului de saltea- 34 cm; se folosește din momentul în care copilul se ridică în șezut, până când acesta începe să se ridice in piciorușe. 

– Nivelul 3: înălțimea suportului de saltea- 23 cm; oferă o siguranță sporită copiilor ce au început să se ridice în piciorușe.

Calitatea acestuia primează, fiind ales și câștigător la "Parent's Choice 2017", finisajul fiind rotunjit, modern, fără șuruburi vizibile și super ușor de montat, nu cred că ne-a luat mai mult de 20 min. Este ușor de integrat în orice decor, o piesă de mobilier simplă, dar frumoasă fabricat din lemn masiv de pin de prima clasa si MDF rezistent.


În ziua de azi există foarte multe modele variate, și v-aș sfătui să vă documentați înainte pentru a vă bucura de această alegere pentru un timp îndelungat. Specialiștii recomandă ca acesta să fie realizat din lemn deoarece are o rezistență crescută. Lacurile folosite să fie substanțe non-toxice în conformitate cu standardele CE iar somiera să fie ortopedică, obligatoriu pentru susținerea corectă a coloanei vertebrale a bebelușului. Fiecare detaliu contează, iar alegerea noastră a îndeplinit toate criteriile!

Cu siguranță vom mai comanda de pe acest site, iar următoarea achiziție cred că ar fi un leagăn electric Hot Mom ce ne va fi de mare ajutor după ce bebe vine pe lume. 

Voi după ce vă ghidați când alegeți un pătuț pentru bebe? Voi pentru ce model ați opta? Ați găsit și alte produse ce vă sunt de ajutor pe Visul Părinților?

21 de comentarii:

  1. Foarte dragut articolul! Voi stii sa ma pregatesc 💖

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos si informativ articolul :D

    RăspundețiȘtergere
  3. E bine sa te pregatesti din timp si sa ai aproape tot din ce ai nevoie dupa ce vine bebe pe lume. Un patut este esential si mami trebuie sa obisnuiasca bebe sa stea in patut,pentru ca multe mamici tin bebeii cu ele in patul mare

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am ales ceva mai practic si putin mai ieftin, a mea fetita nici nu doarme in el. Mea culpa! Ma orientasem si eu spre asa ceva inainte sa nasc.

    RăspundețiȘtergere
  5. noi nu prea l-am folosit, l-am dat cuiva aproape nou, nu a vrut in el!

    RăspundețiȘtergere
  6. Un articol util pentru viitoarele mămici. Eu tot de lemn am ales pătuțul pentru bebe.

    RăspundețiȘtergere
  7. O, Doamne câtă bucurie pe cea mare! Nici nu mai ai nevoie de alte ”aprobări”!
    Adevărat, pregătirile pentru venirea unui copil pe lume sunt utile și necesare. Îmi place alegerea și motivele pentru care ai făcut-o.
    Naștere ușoară!

    RăspundețiȘtergere
  8. Acelasi model de patut l-am avut si noi, doar ca era vopsit roz.

    RăspundețiȘtergere
  9. La Albert am avut unul cu bare din lemn și cu o parte detașabilă.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce model frumos ati ales! Eu la Darius nici nu am avut patut, dupa ce la Amira a fost pe post de loc de depozitare. :)))

    RăspundețiȘtergere
  11. La momentul potrivit, voi alege varianta cea mai buna, desi tare mi-ar placea sa stea doar in pat cu noi.

    RăspundețiȘtergere
  12. Cat de frumos este! Simplu, elegant si practic!

    RăspundețiȘtergere