duminică, 12 aprilie 2020

Covrigi de Post cu sare si susan

Dragele mele, astăzi revin cu un nou articol în perioada postului. M-am gândit ce buni ar fi niște covrigei ca la bunica acasă, așa că astăzi am pregătit eu o rețetă care a ieșit destul de bine. Este foarte simplu de preparat și nu necesită multe ingrediente. Dacă aveți  o familie mai mare evident că puteți mări dozele și să puneți mai multă făină, însă pentru mine și soțul au fost îndeajuns.



Ingrediente:
- făină ( cam 350 gr am pus )
- apă călduță
- drojdie
-1 linguriță zahăr
- jumătate linguriță sare
- 2 linguri ulei

Soluție pentru opărit covrigii:
- 500 ml apă
- 2 lingurițe de bicarbonat

Decor:
- sare grunjoasă
- susan
- mac ( dacă doriți )

Mod de preparare: 

Întâi de toate pregătim aluatul. Făina se așează într-un castron iar la mijloc se formează o gaură unde vom pune drojdia dizolvată în apă, sarea și zahărul. Amestecăm toate ingredientele până obținem un aluat elastic, ce nu se lipește de mâini, adăugăm uleiul. Lăsăm la dospit până de dublează.

Împărțim aluatul în mai multe bile, mmie mi-au ieșit cam 6. Întindem pe masa de lucru câte o bilă de aluat cu degetele până obținem un sul lung de circa 40 cm. Îndoim în două și îl răsucim.

Adăugăm pe rând covrigii pentru câteva secunde în apa cu bicarbonat la foc mic după care îi așezăm în tavă. Acum mai rămâne doar să presărați sare, mac sau susan. La cuptor se lasă până se rumenesc frumos. Sunt foarte pufoși și gustoși!


Sper că v-a plăcut rețeta! O zi minunată să aveți!

35 de comentarii:

  1. Arată delicios!Cred că și gustul e pe măsură

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmmm! Ce apetisant arată! Voi salva rețeta, cred că în combinație cu niște Nutella sau simpli combinați cu niște iaurt, sunt savuroși!

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai de mine, Cami!!! Vrei sa ne faci poftaaa? Arata mega gostosss! Maine ma pun si eu sa ii fac! Multuuu pentru reteta!!! :P

    RăspundețiȘtergere
  4. Perioada aceasta este perfecta pentru experimente culinare, fie ele mai simple sau mai sofisticate! Sigur sunt foarte buni, eu ador susanul, deci sigur mi-ar placea

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata foarte bine. Chiar mi-ai facut pofta de covrigi :
    0

    RăspundețiȘtergere
  6. Arată nemaipomenit de bine și cred că sunt și foarte delicioși ! Yummy !

    RăspundețiȘtergere
  7. daca m-am servit cu unul se vede ca lipseste? :) deliciosi!

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu stin post, dar covrigii arata delicios !

    RăspundețiȘtergere
  9. Am sa fac și eu,mulțumim pentru rețetă.

    RăspundețiȘtergere
  10. Chiar par simplu de facut, iar Horia, ajutorul meu in bucatarie, va fi incantat sa ii ruleze 😁

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte bine arată! Voi încerca și eu sa fac.

    RăspundețiȘtergere
  12. Foarte bine arata, nu stiam ca e atat de simplu de facut.

    RăspundețiȘtergere
  13. Aoleu, ce poftă mi-ai făcut! Chiar visam zilele trecute la niște covrigi cu sare grunjoasă! ��

    RăspundețiȘtergere
  14. Arata bine tare. Nu am facut niciodata asa, opariti. Ii ajuta sa ramana pufosi, nu?

    RăspundețiȘtergere
  15. Arata minunat, cred că sunt și tare gustoși.

    RăspundețiȘtergere
  16. Am facut si eu saptamana trecuta! Atentie! Creeaza dependenta :))

    RăspundețiȘtergere
  17. am salvat reteta! iubesc covrigii, iar daca ii pot face in casa, si mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  18. Arata tare bine! Cu siguranta au fost deliciosi!

    RăspundețiȘtergere
  19. Pana acum nu am incercat sa fac covrigi in casa, dar arata tare bine

    RăspundețiȘtergere