luni, 13 iunie 2022

Expunerea la soare | Protectie pentru copii

Bine v-am regăsit dragi mămici! Iată că ne aflăm în  luna Iunie, temperaturi crescute, am primit și vacanța, deci ne putem bucura de vară cum se cuvine. Astăzi vreau să abordam un subiect pe aceasta temă, soarele. Știm cu toții că avem nevoie de el, deoarece este principala sursă de Vitamina D pentru noi, însă expunerea repetată și neprotejată ne poate provoca diferite leziuni, mai ales pentru copii, care sunt atât de mici și sensibili, iar pielea lor este mult mai subțire decât a unui adult.

Cum alegem cea mai buna protecție solară pentru pitici?

Eu de obicei mă orientez după câteva criterii cum ar fi: factorul de protecție, rezistența la apă, compoziția. Tu ști cel mai bine de asemenea cu ce s-ar înțelege pielea piticului tău, există o gamă foarte extinsă, astfel găsim protecție cu consistență mai densă ce are un avantaj mai mare, tip loțiune care e lejeră, sau tip spray ce se aplica ușor însă trebuie mai des. Sfatul meu e ca orice ați alege, dacă petreceți mult timp afară în aer liber este necesar sa reaplicați odată la câteva ore produsul. Pe Notino veți găsi o gamă largă de protectie solara pentru copii iar printre brandurile mele favorite ar fi: Bioderma, La Roche Posay, Uriage, Dermedic, pentru a te putea bucura de soare fără frica de arsuri sau probleme cu pielea. 

Un produs excelent care l-am achiziționat de curând pentru copii este laptele protector La Roche-Posay Anthelios Dermo-Pediatrics, ce are SPF50+ și oferă o protecție fiabilă împotriva radiațiilor solare. Este conceput special pentru cei mici, pentru pielea lor predispusă la atopie, băiețelul meu din păcate se confruntă, și trebuie să am grija ce produse folosesc. Această loțiune conține substanțe active ce hidratează și hrănesc pielea totodată, unt de shea, apă termală. Formula este fără parfum, hipoalergenic și testat sub supraveghere pediatrică si dermatologică. 

Trecem si la protecția pentru față, i-am cumpărăt Teodorei Sunbrella Baby de la Dermedic cu SPF5+ cu filtre minerale, pentru toate tipurile de piele. Printre ingrediente are substanța Aqua-provita D3, sub influența radiațiilor UV, se transformă în vitamina D3, bisabolol, accelerează regenerarea, glicerină care completează doza de hidratare necesară tenului si vitamina E ce acționează ca un antioxidant natural. Crema este rezistenta la apă și fotostabila, potrivita și pentru sugari. 

De asemenea mămici, eu v-aș recomanda să puneți și pălării în cap la copii care să îi protejeze, să nu îi expuneți asa direct, sa fie imbracati cat mai lejer în hăinuțe de bumbac. De asemenea evitați orele de vârf când sunt cele mai puternice radiații, eu aș prefera să ies dimineața sau seara când e mai răcoare. Sper că v-am fost de ajutor. Voi ce fel de protecție folosiți pentru ei? Pupici!


10 comentarii:

  1. Pe cel de la Yves Rocher il folosim si noi de cativa ani, e tare bun. nici o zi fara spf

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu folosesc crema cu protectie solara SPF 50 atat pentru mine cat si pentru copil, fiindca am avut experiente neplacute cu insolatiile.

    RăspundețiȘtergere
  3. inca nu am copii, insa si eu as merge pe recomandarile tale!

    RăspundețiȘtergere
  4. Trebuie sa folosim pentru copii numai produse speciale!

    RăspundețiȘtergere
  5. Tot de pe Notino am luat și noi protecție solară pentru toată familia.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cei mici trebuie invatati si ajutati sa isi protejeze pielea cu cele mai bune produse!

    RăspundețiȘtergere
  7. Folosesc si eu produse La Roche Posay si chiar imi plac mult.

    RăspundețiȘtergere
  8. Vara produsele de protectie solara sunt nelipsite din valiza mea!

    RăspundețiȘtergere
  9. Cumpar in fiecare an produse pentru fete. Inca nu mi-am luat nimic pentru ele, dar ma documentez si achizitionez curand

    RăspundețiȘtergere
  10. Și eu folosesc zilnic spf 50 , nu am voie da stau la soare și astfel ma protejez cât pot ☀️☀️☀️

    RăspundețiȘtergere